Tamer Heper Eş malları için tehlike yok
HABERİ PAYLAŞ

Eş malları için tehlike yok

Haberin Devamı

Eşim benden habersiz her yere borç yapıyor, tefeciler dahil. Benim evim ve bankada param var, endişe içinde yaşıyorum. Bunu önleme imkanım var mı? Ben bir zarar görürmüyüm? A.G.

Önce size kanunun ilgili maddesini vereyim de içiniz rahatlasın: “Eşlerden her biri kendi borçlarından bütün malvarlığı ile sorumludur.” Bu madde Medeni Kanun’un ‘edinilmiş mallara katılma rejimi’ bölümünden. Yani sizin evliliğinizde geçerli olan sistem. Demekki eşinizin borçları nedeni ile bankadaki paranız veya sahip olduğunuz ev risk altında değil.

[[HAFTAYA]]

Peki şimdi müsterih oldunuz mu? Elbette bir miktar rahatladınız. Tamam, şahsi mallarınız risk altında değil, iyi güzel de peki yarın eve alacaklılar hacze gelmeye başlarlarsa siz rahatsız olmayacak mısınız? Bunun yanıtı belli, elbette büyük huzursuzluk. Düşünün icra memurları ile eve gelinmiş, evde para eder eşya aranıyor ve bulunan alınıp götürülüyor. İşte bunlar da sizin için önemli.

Dolayısı ile eşinize bu şekilde davranışına son vermesi konusunda telkinde bulunmanızı önermek zorundayım. Zira evinize haciz için gelenlerin bir kabahati, kusuru yok. Onlar da haklı olarak alacaklarının peşinde. Yani evinize gelenlere kötü gözle bakmayın, zira alacaklı alacağını yasalar çerçevesinde alacak. Dolayısı ile bunlara maruz kalmamak eşinizi ikna etmenize bağlı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder