Tamer Heper Evinizin keyfini yaşayın
HABERİ PAYLAŞ

Evinizin keyfini yaşayın

Haberin Devamı

Bir daire satın aldım, tapusunu da aldım ama satan kişi içinde oturuyor ve çıkması için birkaç aya ihtiyacı olduğunu söylüyor. Benim ise bu eve ihtiyacım var. Deli olacağım, adam çıkmam diyor. Bunun kestirme bir yolu yok mu? N.E.

Moralinizi daha çok bozmak istemem ama kestirme yolu yok. Ancak bunun için de deli olmayın, ne mutlu ki bir ev sahibi olmuşsunuz, içindeki de er geç çıkacak, bir eve sahip olmak herkese nasip değil, bunun mutluluğunu yaşayın, niye deli olacaksınız. Evet kestirme yolu yok. Bu kişi çıkmazsa dava açacaksınız. Fuzuli işgal diyeceksiniz dava açacaksınız.

[[HAFTAYA]]

Dava sürer mi, evet sürer ama bu arada da içinde oturan eski malik için ecrimisil talebinde bulunma imkanınız doğar. Yani rayiç kira bedeline eşdeğer bir tazminat talep hakkınız olur. Bu sizi tatmin eder mi bilemiyorum. Aklıma bir de 3091 sayılı kanundan yararlanmak geliyor ama bu kanundan yararlanmalarda bir takım değişik kararlar önünüze çıkabilir. Bu kanun zilyetliğe vaki tecavüzlerin idari yolla bertaraf edilmesini öngörür. Bu yolu kullanmak için gayrimenkulün bulunduğu yerdeki kaymakamlığı baş vurursunuz. Kaymakamlık evinizde oturanın hiçbir hakkı olmadan evinizi işgal ettiği kanaatine varırsa en kısa zamanda zabıta marifeti ile tahliyesini sağlar. Şimdi satın aldığınız yerde maliksiniz, içinde oturan ise artık malik değil. Kanunun adında zilyetliğe tecavüzden söz edilir. Bazı kaymakamlık kararlarında, “malik de olsan fiilen tasarruf etmediğin için zilyet değilsin” anlamına ret kararları çıkmaktadır. Oysa malik asli zilyettir. Ama yine de siz kaymakamlığa bir başvurun 3091 sayılı kanundan istifade talebinde bulunun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder