Tamer Heper Fotoğraf delil midir?
HABERİ PAYLAŞ

Fotoğraf delil midir?

Haberin Devamı

Bir dostum eşinden boşanma kararı aldı. Sebebi, erkeğin başka kadınlarla öpüşürken çekilmiş fotoğrafı. Eşleri ikisi de çalışıyor ve birbirine yakın ücret alıyorlar. Fotoğraf delil midir? Bu durumda, kadın nafaka alabilir mi? Mal paylaşımında ‘aldatma’ kadına üstünlük sağlar mı? Çocuk olmayışı taraflardan birine üstünlük sağlar mı? S.U.

Eşlerin birbirini aldatması boşanma nedenidir. Aldatma her türlü delille ispatlanabilir. Elbette fotoğraf da bir delildir. Ancak fotoğraf dahil diğer delilleri incelerken hayatın olağan akışı ile olağanüstü davranışı dikkatle ayırmak lazım. Bu ne demek? Şu demek. Olayınızdaki örneğe bakarsak. Diyorsunuz ki bir kadınla öpüşüyor. Bu öpüşme anı, örnek olarak söylüyorum, bir iş arkadaşını yolcu ederken her zaman yapılan rutin yolcu etme öpüşmesi ise veya yıllardır görmediği bir mektep arkadaşını görmüş de bu nedenle yanak yanağa gelme sureti ile oluşmuş bir öpüşme sahnesi ise bu boşanmada aleyhe delil olmaz.

[[HAFTAYA]]

Öpüşmenin bir seks unsuru taşıyor olması gerekir. Delil olarak kabul edilecek sair fotoğraflar da bu yönde değerlendirilmelidir. Çoğunlukla hanımlarla birlikte bir masada yemek yenmesi fotoğrafları bu konuda delil diye sunulmaktadır. Bir iş yemeğinde, eski arkadaşların toplantısında bu fotoğraflar çekilmiş olabilir, bunlar sosyal aktivite ise elbette aleyhe delil olarak kabul edilmez. Geleyim nafakaya. Boşanma halinde bağlanan nafaka yoksulluk nafakasıdır. Yani taraflardan biri boşanma nedeni ile yoksulluğa düşmelidir ki karşı taraftan nafaka talep etsin. Eşit gelire sahip kişiler birbirine nafaka vermez. Ancak mahkeme aldatma konusunda kanaat sahibi olursa, talebe bağlı olarak manevi tazminat hüküm altına alınabilir. Ancak aldatma mal paylaşımında bir üstünlük sağlamaz, keza çocuk olmayışı da mal paylaşımında bir üstünlük sağlamaz. Hatta çocuk olmayışı eşler yönünden bir avantajdır. Zira boşanmada, eşler kendi yollarını çizebilmekte ama çocuk var ise boşanmanın tüm psikolojik yükünü çocuk çekmektedir. Bu yönden çocuk olmayışı bir avantajdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder