Tamer Heper Galiba yanlışlık var
HABERİ PAYLAŞ

Galiba yanlışlık var

Haberin Devamı

2013 yılı başında trafik kazasına karıştım. Tutulan tutanakta benim kusursuz, karşı aracın kusurlu olduğu yazılı. Biz kendi aramızda karşılıklı olarak Kasım ayında davamızdan vaz geçtik. Ancak Aralık tarihli bir mahkeme kararı bana tebliğ olundu, kararda ben kusurlu görülüyorum. Bu nasıl olur, bu bir yanlışlık ise nasıl düzeltirim? E.K.

Bana öyle geliyor ki olayda tek yanlışlık yok, yanlışlıklar serisi var. Şöyle: Bir trafik kazası sonucu taraflar sulh olabilir. Böyle bir olayda mahkemeye (davayı açan taraf) feragat ettiğini söylerse, mahkeme kusur durumunu gözönüne alarak hüküm kurmaz. Ancak sizinkinde hüküm kurmuş. Sonra davada feragat varsa, bu karşı tarafın kabulüne de bağlı değildir, dava bu nedenle bitirilir. Ancak olayda mütekabil dava varsa, davaya bakılmaya devam edilir. (Mütekabil dava biraz teknik bir husustur, yani aynı dosyada karşılıklı davacı olmak anlamını taşır ki bazı şartlarla bu mümkündür).

[[HAFTAYA]]

Kusur durumuna gelince. Karşı tarafın ehliyeti bu aracı kullanmaya yeterli değil, bu husus elbette önemli ama neticede bunu kullananın tam kusurlu olduğu anlamı çıkmaz. Olayda, trafik kurallarına aykırı davranış incelenir. Trafik kaza raporu tamamen sizin lehinize, ancak mahkeme aleyhinize karar vermiş. Bunun yorumu şu olabilir. Mahkeme, duruşma sırasında dosyayı bilirkişiye vermiş, bilirkişi kusur durumunu yeniden belirlemiş ve sizi kusurlu bulmuş. Mahkeme trafik kaza raporu ile bağlı değildir ama bilirkişi raporu da trafik kaza raporuna bu kadar aykırı olamaz. Sizin yapacağınız şu: Ben ihtimallere göre size yanıt verdim. Bu ihtimallere değerlendirecek olan bir meslektaşımdır. Bir meslektaşımla işbirliği yapın, kararı temyiz edin. Süre kararın tebliğinden itibaren 15 gün. Süreniz kısa çabuk olun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder