Tamer Heper Görev belediyenin
HABERİ PAYLAŞ

Görev belediyenin

Haberin Devamı

Sitemiz iki parselden oluşuyor. Yapılırken parselin bir bölümü belediyeye yol olarak terk edildi. Site yönetimi şimdi yolun inşası için para topluyor. Bu gidere katılma zorunluluğu var mı? T.E.

Gerek sitede ve gerekse blok bazında ortak giderler site veya blok ihtiyacı için toplanır. Bunlar ortak giderlerdir ve toplanan para site veya blok için harcanır. Bunların toplanması için yasal prosedür gerekir. Örneğin kesinleşmiş işletme projesi gerekir ve ortak giderler kesinleşmiş işletme projesi çerçevesinde toplanabilir. İşletme projesi ya kat malikleri kurulunda kabul edilir veya kat malikleri toplantısında görüşülmemiş ise yönetici en kısa zamanda işletme projesi yapar, kat maliklerine tebliğ eder. İtiraz olmazsa işletme projesi kesinleşir ve buna göre para toplanır.

Ancak kesinleşmiş işletme projesi içindeki ortak giderler de yine site veya blok için harcanmalıdır. Şimdi okuyucumun sorusunu bu çerçevede inceleyelim. Site yapılırken parselin bir bölümü yol olmak üzere belediyeye terk edilmiş. Yani bu alan artık sitenin malı değil. O halde sitenin malı olmayan bir yere yapılacak masrafa ortak gider diyemeyiz. İkincisi burası artık kamunun malı. Yani kullanılır hale getirmek ve kullanılır bulundurmak belediyenin görevi. Bu durumda da ihya görevi belediyenin. Yapılacak şey belediye ile temasa geçip yolun yapımını sağlamak. Yolun yapımı için kat maliklerinden ortak gider adı altında para toplamak değil. Zira burası ortak tesis veya ortak alan değil.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder