Tamer Heper Görülmemiş uygulama
HABERİ PAYLAŞ

Görülmemiş uygulama

Haberin Devamı

2008’de SSK’dan emekli oldum. 2014’te bankadan bana maaşımın kesildiğini, aldıklarımı geri ödenmem gerektiğini bildirdiler. Ben de SGK’ya başvurup bunun ne demek olduğunu sordum. “Bunları ödemen lazım, fazla bilgi vermek yasak, bilgiler gizli” dediler. Ancak büyük güçlüklerle şunu öğrendim: Ben çalışıyorken 2005 yılında işyeri kapandı. Bizim işimize de son verildi. Ancak işyerinin kapanmasına rağmen beş ay müddetle bizim bildirgemiz verilmiş ama prim ödenmemiş. Benden bunu istiyorlar. Buna karşı ne yapabilirim? O.C.

Bunca senelik meslek hayatımda duymadığım şeyleri son günlerde duyuyorum. Şu ‘gizlidir söyleyemeyiz’ lafı da yeni çıktı. Bana karşı bir işlem yapıyorsun, bunun nedenini sen biliyorsun, ben bilmiyorum ama kendini savun diyorsun, bu ne mantıktır? Hukuk devletinde böyle bir şey olur mu? Bu tip olaylar çok yaygın. Emekli, maaşına insan gibi yaşayacağı bir zam beklerken şimdi emeklilerin maaşlarının kesilmesi moda oldu. Yaşadığımız bir olayda, emeklinin maaşının yarısı kesildi, nedenini öğrenemedi.

[[HAFTAYA]]

Ancak maaşını uzun zaman yüzde ellisi kesilmiş halde aldı. Dava açtı, bu defa kesinti için icra takibine muhatap oldu. Takibe itiraz etti takip durdu ama kesinti halen devam ediyor. Hukuk devletinde, sosyal devlette böyle bir şey olabilir mi? Paranın tahsilatı, kesinleşmiş icra takibine dayanıyor ise ortada kesinleşmiş icra takibi yok. Dolayısı ile hukuki bir karar olmadan kesinti yapmak suç. Ama bu suç işleniyor. Sizinki de benzer bir olay, işyerinin borcu olan prim borcunun sizden istenilmesi düşünülemez. O halde size dava açmaktan başka çare kalmıyor. Ancak dava süresince alamadığınız maaşınız ne olacak, bakkal-kasap sizin davanızın sonucunu bekleyecek değil, elbette geçim için para lazım. Açacağınız davada tedbiren uygulamanın durdurulmasını talep edin bakalım ne göreceksiniz?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder