Tamer Heper Hak devrolunmuş
HABERİ PAYLAŞ

Hak devrolunmuş

Haberin Devamı

Oturduğum binada meskenler var ancak altta da küçük bir dükkan var, kirada. Bu yerin mal sahibi binanın bodrumundaki garaja getirip aracını park ediyor, dükkan onun olduğu için kendisinin hakkı olduğunu iddia ediyor. Bizim araçlarımız dışarıda kalıyor. Hatta bazen öyle park ediyor ki araçlarımızı çıkaramıyoruz. Buna hakkı var mı? N.S.

Bir binanın ortak alanları müştereken kullanılır. Buna örnek sizin binanızın altındaki otoparktır. Otoparkı bağımsız bölüm malikleri veya bu binada oturan kiracılar kullanır, erken gelen park eder. Ancak bir bağımsız bölüm kirada ise bağımsız bölüm maliki kendi haklarını artık kiracıya devretmiştir. Yani ortak alanları kiracı kullanır.
Nitekim sizin binada da dükkan kirada olduğuna göre bu hakkı kiracı kullanacaktır.

[[HAFTAYA]]

Bağımsız bölüm malikinin kullanma hakkı kiracıya devrolunmuştur. Bir an için, küçük bir ihtimal de olsa, binadaki tüm bağımsız bölümlerin kirada olduğunu düşünelim. Hem kiracıların hem de bağımsız bölüm maliklerinin ortak alanları kullanma hakkının bulunduğu durumda o binadaki kaosu düşünebiliyor musunuz? Sizin binada da durum bu. İşyeri kirada, dolayısı ile ortak alanları kullanma hakkı dükkan kiracısınındır. Dükkanın mal sahibini uyarın, aracını parketmemesini söyleyin. Bilemiyorum dinler mi? Pek ümitli değilim. Bu kişiyi tanımıyorum ama davranışlar insana biraz öngörü kazandırıyor. Aracını park etmekle kalmayıp, sizlerin çıkışınızı da engelleyen biri her halde uyarıları da dinlemez. Dinlemezse belki bir dava konusu yapacaksınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder