Tamer Heper Hakem heyetine başvurun
HABERİ PAYLAŞ

Hakem heyetine başvurun

Haberin Devamı

Ablam banka hesabıma 50 TL yatırdı. ATM’den çekmeye gittim 30 TL verdiler. Bu ne demek, bunun için ne yapmam gerektiğini yazarsanız çok memnun olurum. E.H.

Okuyucumun sorusu öyle bir soru ki ne benim ne de bir başkasının yanıtlaması mümkün. Zira bankalar öyle şeylerden para keser ki kırk yıl düşünseniz aklınıza gelmez. Bozuk para sayma ücreti gibi ücretler icat etmişlerdir ki, bunları bulup yürürlüğe koymak bir dahinin işi. Öyle orta halli zekamızla bunu çözmemiz mümkün değil.

[[HAFTAYA]]

Sizin 50 liranın 20 lirasını da belki ATM’nin bakım ücreti, belki enerji sarf ücreti, belki ATM önünde fazla kalma ücreti, belki mesai saatleri dışında geç saatte çektiğiniz için ATM’nin fazla mesaisi falan adı altında kesmiş olabilirler. Bunların hepsi onların hakkıdır. Sizin göreviniz bunları kabullenmektir. Ne de olsa “Ama biz bankayız”. Şaka bir yana bu gibi şikayetler dağ gibi. Çoğu vatandaş 10-20 TL için uğraşmaya değmez deyip geçip gider ama bilin ki geçen senelerde bu yolla alınan paraların toplamı 90 milyar TL idi. Bu rakamın büyüklüğünü düşünebiliyor musunuz? Siz 50 lira içinde neredeyse yarıya yakınının kesintisinin peşine düşmekte haklısınız, benim size önereceğim ilk etapta kaymakamlıklar bünyesinde bulunan tüketici hakem heyetine başvurmanızdır. Hakem heyeti talebinizi inceler ve bu paranın iadesine karar verir. Keşke herkes sizin gibi hakkını arasa. Herkes hakkını arasaydı bu işler bu hale gelmezdi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder