Tamer Heper Haklarınız saklı
HABERİ PAYLAŞ

Haklarınız saklı

Haberin Devamı

Üç kardeşiz, bize babadan dört daire bir dükkan miras kaldı. Ancak diğer kardeşlerim nasıl yaptıysa benim hakkımı yok sayıp gayrimenkulleri kendi adlarına tescil ettirmiş. Ben ayrı şehirde yaşıyorum, haberim olmadı. Haberim olunca da dava açtım, altı sene sürdü. Bu sürede bu yerleri kullandılar ama sonuçta davayı kazandım, adıma tapuyu aldım. Şimdi bu kadar zaman mahrum kaldığım gelirden hakkımı alabilir miyim? H.P.

Elbette alabilirsiniz. Şayet bu yerler kira getiren yerler ise elde edemediğiniz kira gelirlerini talep edebilirsiniz. Bu yerleri kendileri kullanıyor ise ecrimisil dediğimiz kira bedeline eşdeğer bir tazminatın kendi hissenize düşecek miktarını talep edebilirsiniz.

[[HAFTAYA]]

Bunu geçmiş beş yıllık olarak talep edebileceğiniz gibi bundan sonrasını da (şimdi değil işledikten sonra) tekrar talep edebilirsiniz. Mektubunuzda farklı şehirlerde yaşadığınız söylendiğine göre sizin bu işleri halletmesi için bir meslektaşımla işbirliği yapmanız gerekecek. Bu yerler halen kirada ise yine meslektaşımla yapacağınız işbirliği çerçevesinde geçmiş yıllara ait kira gelirinin hissenize düşen miktarını kardeşlerinizden talep edebileceğiniz gibi, kiracıya ihtarname göndererek kira bedellerinin hissenize düşen miktarını bundan böyle size ödenmesini talep edebilirsiniz. Ancak bunları size olabilecek çözümler olarak aktardım. Hukuki durumunuzu işbirliği yapacağınız meslektaşımla daha detaylı görüşüp sonuç alabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder