Tamer Heper Haklı fesih nedenleri var
HABERİ PAYLAŞ

Haklı fesih nedenleri var

Haberin Devamı

Ben uzun zamandır makam şoförü olarak çalışan biriyim. Son işime 2011’in Kasım ayında girdim. Ancak ücretlerimi çok geç alıyorum. Bazen iki ay, bazen üç ay gecikme oluyor. Üç senedir zam almadığım gibi günde 14 saat çalışıyorum. Şoförlüğe ilaveten çaycılıktan tutun temizlikçiliğe kadar iş yaptırıyorlar. Bu durumda haklarım nedir? H.Y.

“Memlekette sizin gibi çalışan binlerce insan var. Günün şartları bunu gerektiriyor. Zira buradan ayrılırsanız ikinci bir iş bulma ihtimaliniz yok, herkes işsiz geziyor” desem acaba teselli olur musunuz? Evet sizin durumunuzun özeti bu. Madem ki işsizlik kol geziyor, madem ki işinden ayrılan bir daha iş bulamıyor, o halde patron size ücret de vermez, zam da yapmaz, üç kişinin işini de yaptırır.

[[HAFTAYA]]

Şimdi şartlar elverişli olsa ben size “Hemen işten ayrılın, kıdem tazminatınızı, fazla mesainizi, tatil ücretinizi, hepsini alın” diyeceğim. Peki siz bana sormayacak mısınız “Bana sen mi iş bulacaksın?” diye. O halde akıl vermeyeyim de haklarınızı anlatayım. Birincisi, ücretiniz yirmi gün gecikti mi iş akdini fesih hakkınız doğar. Bu durumda kıdem tazminatını hak edersiniz. Ayrıca yukarıda sözünü ettiğim fazla mesaiyi ve tatil çalışma ücretini isteyebilirsiniz. Fazla mesaiyi istemeniz için iş akdini feshetmeniz gerekmeyebilir, bu halde dahi çalışmakta iken isteyebilirsiniz ama hiçbir işçi çalışmakta iken bu taleple dava açmayı düşünmez.

Bu hakkınız kaybolmadığı için iş akdine son verildiğinde talep edilir. Tatil çalışması için çalışma müddetince talepte bulunulmaz, çünkü tatil mutlaka tatil olarak kullanılır, parayla karşılanmaz. Ancak iş akdi son bulduğunda artık tatili kullanma imkanı kalmayacağı için para olarak, yani tazminat olarak ödenir. Ayrıca işçinin yapacağı iş bellidir ve ancak bu işte çalıştırılır, ilave iş yükü yüklenmez. Yani şoföre temizlikçilik, çaycılık yaptırılmaz. Bunlar için yapılan baskı haklı fesih nedenidir. Fazla mesaide de işçinin muvaffakati aranır. Gördüğünüz gibi sizin işinizde haklı fesih nedenleri birden çok. Yani ya “Bir daha iş bulamam” diyip bu işe katlanacaksınız veya iş akdine haklı nedenlerle son verip tazminatlarınızı isteyeceksiniz. Bu arada, maaşınız bordroda düşük gösteriliyormuş ya, açacağınız davada gerçek maaşınızı tanıkla ispatlayabilirseniz, bu da sizin kıdem tazminatınızı etkiler. Bu kadar çene çaldıktan sonra karar sizin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder