Tamer Heper Hayvanları tanıyın
HABERİ PAYLAŞ

Hayvanları tanıyın

Yazlık bir sitede daire aldım. Aldıktan sonra, yönetimin karar defterinde, “Yoğun günlerde sitede hayvan beslemek yönetimin iznine bağlı” şeklinde bir kararın olduğunu söylediler. Böyle bir karar geçerli mi? A.V.

[[HAFTAYA]]

Ben hayvan beslemeyi engelleyici tedbirler alanları artık dünyaya gözünü kapamış kişiler olarak görüyorum. Defalarca yazdım, artık dünyada (buna ülkemiz de dahil) doktorlar, “Çocuklarınızı evlerinizde hayvanlarla büyütün, yaşlılar evinize hayvan alın” deyip duruyor. Hayvan bulunan evlerde çocuklar farklı eğitiliyor, yaşlılar ise hayata bağlanıyor. Bu artık inkar edilmez bir gerçekken, birileri hayvan beşlemeyi yasaklamaya kalkıyor. Evde beslenecek hayvan dediysek kaplan beslemeyi kastetmiyoruz, kedi, köpek, kuş gibi evcil hayvanlardan söz ediyoruz.

Haberin Devamı

Sahibini ölümden döndüren köpekler konusunda haberler bu adamların önüne hiç mi gelmedi? Hayvan düşmanlığından ne yarar gördüler ki böyle kararlar alıyorlar anlamış değilim. Geleyim sorunuza. Ne yazık ki mahkeme kararları yönetim planında hayvan beslemeyi yasaklamışsa buna uymaktadırlar. Dikkat edin yönetim planında hüküm olacak. Ben bu karara katılmıyorum fakat Yargıtay katılıyor. Bunun dışında bir hayvanın yasaklanması için saldırgan olması, çevreyi aşırı rahatsız etmesi lazım.

Bunun dışında, yönetim planında yasaklayıcı bir hüküm yoksa, beslenen hayvan saldırgan değilse hayvan bakımı yasaklanamaz, yönetim kurulunun böyle bir karar alma hakkı yoktur. Yasakçı zihniyete birkaç yerde “Hayvanları niye yasaklamak istiyorsunuz?” diye sormak zorunda kaldım. Yanıt olarak “Ama bazıları korkuyor” dediler. “Siz hayvan yasaklayarak milletin gözünü korkutuyorsunuz.

Hayvana aşina olmayanları korkutan hayvan değil sizlersiniz. Peki hayvan seven bir büyük kitle var, korkanların bu konudaki üstünlüğü nedir?” diye sorduğumda yanıt alamıyorum. Yönetim kurulunun böyle bir karar alma hakkı yoktur. Yönetim kurulu yasaklayıcı karar alamaz, yönetim kurulunun görevleri yasada belirtilmiştir. Hayvan yasaklama gibi bir görevi de yoktur.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder