Tamer Heper Henüz vakti gelmemiş
HABERİ PAYLAŞ

Henüz vakti gelmemiş

Haberin Devamı

Biz üç kız, üç erkek kardeşiz. Babam altı dairesini erkek kardeşlerimize ikişer tane olarak verdi. Buna karşı ne yapabiliriz? M.A.

Biz 21’inci yüzyıla girdik. Gireli 13 sene de oldu, az değil. Ama hâlâ görüyorum ki çağ dışı düşünceler kafalarda yer etmiş. Demek ki kafalara yerleşen şeyler kolay kolay bu kafalardan çıkmıyor.
[[HAFTAYA]]

Yıllar yılı aynı kafa yapısı sabit oldukça da galiba genlerimize işliyor. Nedir şu erkek çocuk sevdası. Ben halen çözmüş değilim. Çok yakınlarımda da bu erkek çocuk sevdasını görüyorum. Benim başıma da geldi. Benim ikinci kız çocuğum doğduğunda hastanede doğum yapan diğer hanımlar ve yakınları beni teselli etmek için yarıştılar. Oysa benim hiç şikayetim yoktu, çocuğum sağlıklı olsun da cinsiyeti ne olursa olsun. Ama görüyorum ki toplumda hâlâ değişmeyen çok şeyler var. Şimdi kız çocuklar “Ne yapacağız?” diye bana soruyor.

Doğrusu baba hayatta olduğu müddetçe yapacak bir şey yok. Ancak babanın ölümünden sonra yapılabilecek şeyler var. Şayet babanın erkek çocuklara yaptığı bağış ise kız çocuklar dava açarak bu yerlerdeki mahfuz hisselerini talep edecek. Şayet yapılan gizli bağış ise yani para alınmadığı halde tapuda satış işlemi olarak gösterildi ise bu halde satış işleminin iptalini dava edecek ve bu halde de mahfuz hisse oranından daha büyük olan miras payına sahip olacak. Bu durum biraz araştırmayı gerektirdiğinden ve hukuki incelikleri bulunduğundan zamanı geldiğinde bir meslektaşımın yardımını almadan herhagi bir girişimde bulunmamanızı öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder