Tamer Heper Her binada olabilir
HABERİ PAYLAŞ

Her binada olabilir

Haberin Devamı

Ben bir apartman dairesinde kiracı olarak oturmaktayım. Yaşlı emekli biriyim, yalnız yaşıyorum. Ancak binamızın bulunduğu sitenin görevlisi ile yöneticisi benim aleyhime teşkilat kurmuş durumdalar. Beni bizzat takip ettikleri gibi zaman zaman dışarı çıktığımda peşime birilerini takıyorlar, gittiğim yerlerdekileri etkileyip bana hizmet verilmesini önlemeye çalışıyorlar. Görevlinin eşi benim bahçeye bakan penceremin önüne çamaşır kurutma aparatı koyuyor, ateş yakıyor, ağaçları yakma riski yaratıyor. Uyarılarıma kulak asmıyor. Bir gün yine bunları yaptıklarında kendilerini uyardım, görevli bana hakaret etti, camıma taş attı camımı kırdı. Benim evyemden kendilerine su aktığını iddia ederek beni huzursuz ediyorlar. Oysa ben evyeyi iptal ettim. Şimdi mahkemelik oluyoruz. Ben bunlara karşı ne yapabilirim? Maddi, manevi tazminat davası açabilir miyim? Ceza davasının sonucunu beklemem gerekir mi? H.H.Y.

Okuyucumun sorusunun bu kadar uzun olmasına şaşırmayın, mektup dört sayfa, ekleri de cabası. Üstelik mektubuna yanıt biraz geciktiği için ikinci bir mektup gelmiş ve sitem dolu. Okuyucularıma zaman zaman hatırlatıyorum, hepsine yanıt vermem fiilen mümkün değil. Binlerce soru var. Ben içlerinden geniş kitleleri ilgilendirenleri seçiyorum, geliş sırasına göre yanıtlıyorum. Okuyucuma karşı bir kastım olabilir mi?

[[HAFTAYA]]

Üstelik bahsettiği alt katında oturan görevli ile mahkemelik olmuşlar, bu penceresinin önüne çamaşır asan görevlinin hanımına müdahale ettiği sırada kocası ile karşılıklı küfürleşmişler ve karşılıklı şikayetçi olmuşlar. Şimdi bu davaya bakılacak. Dava sırasında toplanan delillere göre ya birinin hakaret veya sövme suçunu işlediği sabit olacak, sabit olan hakkında ceza tayin olunacak veya her ikisinin birbirine hakaret ettiği kabul edilecek her ikisine ceza tayin edilecek veya bir üçüncü ihtimal gerçekleşecek. Karşılıklı hakarette hakim takdire göre ceza vermeyebilir. Buna göre her ikisinin karşılıklı hakaret ettiği veya sövdüğü kabul edilecek ve her ikisine de ceza vermeyecek. Bu işin ceza bölümü. Geleyim hukuk bölümüne. Görevlinin davranışları sonucu bir zarar doğdu ise maddi tazminat davası açılabilir. Şayet sadece küfürleşme var ise buna karşı manevi tazminat davası açılabilir. Ceza davası açıldığına göre bu davalar ceza davasının sonunda açılabilir. Bir üçüncü dava ile bahsettiği kişiler ortak alan olan bahçeyi amaç dışında ve rahatsız edici şekilde kullanıyorlar ise yöneticiyi uyarmak, rahatsız edici davranışı bir kat maliki değil bir çalışan yaptığı için gerekirse yönetici ile birlikte çalışanı da hasım göstererek bu tip kullanıma son verilmesini, aksi halde sözleşmeye aykırı davranan çalışanın görevine son verilmesini talep etmek mümkün. Son diyeceklerim ise şöyle. Yaşlı biri olduğunuzu yazmışsınız ve yönetici ile görevli tarafından takip edildiğinizi, onların olmadığı yerde görevlendirdiği kimselerce takip edildiğinizi yazmışsınız ya! Bu kuruntuyu içinizden atın. Hiç kimse böyle bir ihtilafta işini gücünü bırakıp sizi yollarda izlemez. İzlese ne yapacak? Böyle bir teşkilatı sırf sizi takip için kurmak kolay iş değil. Bunu yapacak adam gidip mahkemeye başvurmaz, gayrı kanuni yollara sapar. Oysa çalışan sizin gibi davranmış mahkemeye başvurmuş. Bu takip işini aklınızdan çıkarırsanız belki olaylar daha rayına oturur. Siz de huzur bulursunuz. Unutmayın buna benzer olaylar her binada olabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder