Tamer Heper Her karar oybirliği ile alınmaz
HABERİ PAYLAŞ

Her karar oybirliği ile alınmaz

Haberin Devamı

Doğalgaz ve sair işler için apartmanımızda oy birliği ile karar almamız mümkün olmuyor. Bu nedenle tahsilatta güçlük çekiyoruz. Bunu kolaylaştıran bir sistem yok mu? N.K.

Galiba küçük bir hata yapıyorsunuz. Kat mülkiyeti ile ilgili işlerde tüm kararlar oy birliği ile alınmaz. Konuya göre karar oranları vardır. Örneğin, aidatlar konusunda katılanların çoğunluğu ile karar alınır. Yönetici seçimi için sayı ve arsa payı çoğunluğu gerekir. Oybirliği gerektiren kararlar ise çoğunlukla mülkiyet hakkını ilgilendiren kararlardır. Bu hususta bir karışıklık, Kat Mülkiyeti Kanunu 19. maddede görülmektedir.

[[HAFTAYA]]

Burada mülkiyet hakkını ilgilendiren konularda bile kat maliklerinin beşte dördünün oyu ile karar alınabileceği yazılıdır. Bu husus tek başına tartışma konusu olabilecek bir husus olduğu için şimdilik onu bir kenara bırakıyorum. Tekrar geliyorum sizin sorunuza. Binanızda doğalgaz sisteminin değiştirilmesi için karar alınmak gerekiyorsa oybirliği gerekmez. Sayı ve arsa payı çoğunluğu ile karar almak yeterlidir. Oy birliği gerekmez. Sonra aidatlar konusunda ya kat malikleri kurulunda çoğunlukla alınacak karar geçerli olacağı gibi toplantıda böyle bir karar alınmasa bile yönetici bir işletme projesi yaparak kat maliklerine tebliğ eder, bu işletme projesine yedi gün içinde itiraz eden olmazsa bu işletme projesi kesinleşir ve bu işletme projesine göre tahsil edilmesi gereken paralar için de yeniden oybirliği ile karar almak gerekmez. Dolayısı ile bakın her karar oy birliği ile alınmıyor. Yakıt sistemi için dahi alınacak karar beşte dört oyla alınıyor. Demek ki sizin binada tahsilat yapmak sizin düşündüğünüz kadar zor değil. Siz yanlış yorumlamışsınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder