Tamer Heper Her reklama kanmayın
HABERİ PAYLAŞ

Her reklama kanmayın

Haberin Devamı

13 katlı 25 daireli bir apartmanda oturuyorum. Binamızda birkaç daire sahibi Almanya’da çalışıyor, yaz aylarında geliyor. Bazı daire sahipleri de başka şehirlerde oturuyor, zaman zaman evlerine geliyor. Böyle yaklaşık 10 daire var. Ancak kışın bu daireler boş, bizim bina da kombili. Bu boş daireler yüzünden bir türlü ısınamıyoruz. Buna bir çözüm yok mu? L. A.

Değerli dostlar, sevgili okuyucular ben zamanında kendimi yırttım, dedim ki “Beyler kombi sizin düşündüğünüz kadar kârlı bir iş değil. İstediğim kadar yakarım, tasarrufum olur, diyemezsiniz. Komşularınızdan biri kendi dairesini ısıtmazsa sizin daireniz asla ısınmaz, iki misli yakıt parası ödersiniz. Bir dairenin ısınabilmesi için tüm binanın donatılarının ısınması lazım.

[[HAFTAYA]]

Bu da ancak merkezi sistemle olur.” Ama benim vatandaşım her zaman olduğu gibi reklamlara kandı, çeşit çeşit kombi aldı, evimi istediğim kadar ısıtırım. Gündüz çalışıyorum, gündüz yakmam, gece eve gelince yakarım, oh ne rahat dedi ve boy boy kombi satın aldı. Hatta hatırlayın satış ilanlarında evi methetmek için ‘kombili’ notu konulurdu. Biraz geç anlaşıldı ki, tek başına ısınmak mümkün değil.

Tüm binanın ısınması lazım. Bunu anlamak için yılların geçmesi gerekmiyordu ama neticede yıllar geçti, şimdi yeni binalar kombili yapılmıyor, merkezi sistemle inşa ediliyor. Peki aldatmacaya kanıp kombili inşa edilen binalar ne olacak? Benim görüşüm, artık ümit yok. Zira merkezi sisteme geçmek için binada uzun uzun tadilat gerekiyor, merkezi sistem için kazan lazım, oysa projesinde buna yer ayrılmamış, yer bulmak mümkün değil. Kanun dönüşüme imkan tanıyor ama sayı ve arsa payı çoğunluğunu arıyor. Sizde 14 daire ve arsa payının yüzde 51 olması şartı aranacak ama yukarıda saydığım gibi sistemi tümden değiştirme zorluğu yaşayacaksınız. Keşke büyük sözü dinleseydiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder