Tamer Heper Her şeyin başı çağdaş eğitim
HABERİ PAYLAŞ

Her şeyin başı çağdaş eğitim

Haberin Devamı

Eşimin baskısı ile bankalardan kredi çektim, krediler geri ödenmedi. Eşimden boşandım ama kredi borçları üzerime kaldı. Boşanma sırasında da hiçbir şey almadım. Bu durumda ne yapmalıyım? D.D.

Memleketimizde kadına uygulanan şiddet had safhada. Artık bu husus uluslararası kuruluşlar tarafından dahi belirlenmiş durumda. Kadına karşı şiddet uygulamasında yargıya taşınan ve aleniyet kazananlar hesaba katılıyor. Bir de sizinki gibi zorla kredi kullandırmak malını zorla ipotek ettirmek gibi baskılar “Kol kırılır yen içinde kalır” gibi gereksiz sözlere itibar edilip aile içinde kalan şiddet unsurları hesaba katılmıyor. Bunları da hesaba katabilsek karşımıza daha korkunç bir tablo çıkacak. Toplumda yerleşmiş inanılmaz anlayışlar da hakim.

[[HAFTAYA]]

Örneğin nefret ettiğim bir deyiş “Kocandır döver de sever de”. Böyle korkunç bir inanış olabilir mi? Ne yazık ki var ve yine ne yazık ki kız aileleri, şiddet gören kızlarını alıp bağırlarına basacağına kocalarının yanına bu sözlerle gönderiyor. Bu cehaletten ne zaman kurtulacağız belli bile değil. Bırakın eşe şiddet uygulamayı bırakın bir hayvana şiddet uygulamayı, ben bir böceğe bile şiddet uygulanmasına karşıyım. Bu nedenle sarfettiğim bazı sözler yadırgandı. Örneğin kadın kontenjanı, kadına hak gibi sözlere dahi karşı çıktım. Kadın kontenjanı veya kadına tanınan hak gibi sözler bizatihi kadın erkek ayrımını getirdi. Bana göre ise kadın erkek ayrımı dahi yoktur. Kadın kontenjanı ne demek? Erkeğe tanınan hak diye baktığımız husus erkeğe tanınmaz insana tanınır ve insan kavramı içinde erkek kadar kadın da vardır. Ayırım yapıp kadınlara da bir kontenjan verelim gibi laf hakaret gibi gelir. Kadına hak tanımak demek ise kadının hakkı yoktu da lütfediyormuş gibi algılanır. Buna hakkımız yoktur, ferde tanınan hak kadına da tanınmıştır erkeğe de. Bunların temelinde eğitim noksanlığı vardır, çözümü ise kadının eğitim noksanlığını tamamlamaktır. Bu da çağdaş eğitimden geçer. Şimdi okuyucumun sorusuna geleyim. Ne yazık ki hukuki olarak, borçlanan herkes kendi malvarlığı ile sorumludur. Sizin için şimdi bu borçtan kurtulmanın hukuki yolu pek yok. Borç sizin borcunuz, keşke yukarıda anlattığım hususlar var olsaydı da kocanıza karşı koyma gücünü kendinizde görseydiniz ve bu borcun altına girmeseydiniz. Şayet banka malvarlığınızı bulursa bunların haczi yoluna gider, bulamazsa da sineye çeker.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder