Tamer Heper Hesap biraz karışık
HABERİ PAYLAŞ

Hesap biraz karışık

Dedem arsasını müteahhide verdi ve üç daire aldı. Birini bana, birini babama verdi, üçüncüsü kendi adına kaldı.Dedem ikinci evliliğini yapmıştı. Ancak bu gayrimenkul evlilik öncesine ait. Şimdi dedemin vefatı halinde bu gayrimenkullerin durumu ne olur? -A.G.

Dedenizin vefatı durumunda miras şöyle pay edilir, terekenin dörtte biri eşin olur dörtte üçü evlatlar ve torunlara kalır. Birinci taksim, dedenizin sahip olduğu daire ile diğer malvarlığı üzerinden yapılacak. Bu bir.

İkincisi, dede sizlere bu daireleri bağış şeklinde verdi ise bu halde mahfuz hisse kuralları bertaraf edilmiş olduğu iddia olunabilir.

Haberin Devamı

Bu iddiada bulunulur ise bu halde tüm daireler hesaba katılır ve bunların dörtte biri eşin hem miras payı hem de mahfuz hissesi olduğu için tümü üzerinden değerlendirme yapılarak dörtte birinin eşe verilmesi hüküm altına alınır.

Üçüncüsü, olaya sadece miras payı olarak değil de edinilmiş mallara katılma payı itibarıyla bakılırsa, bu açıdan ikinci eşin bir talebi olamayacak. Olursa bile talebi kabul görmeyecek. Zira gayrimenkul evlilikten önce vardı.

Var olan bir gayrimenkul dönüşüme uğradı. Evlilikten önce var olan mallar edinilmiş mallara katılma rejiminde değerlendirmeye alınmaz. Bu malların dönüşümü de aynı hükme tabidir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder