Tamer Heper Hissedarlar çoğaldı
HABERİ PAYLAŞ

Hissedarlar çoğaldı

Bizim anna-babamız, ben çok küçükken Bulgaristan’dan yurda göçmüş. O tarihlerde babama ve bizlere hisseli arsa verildi. Bu arsa üzerinde anne-baba ve bekar iki kardeşin 1/4’er hissesi oldu, üçüncü kardeş oradan evli olarak geldiği için onlara da ayrı arsa verildi. Zaman içinde anne ve babamız ve müstakil parsel alan kardeşimiz de vefat etti. Bugün anne ve babamızla hisseli olan arsayı nasıl paylaşırız, hisseler kimin olur? Ö.K.

Anne ve babanıza bir arsa verilmiş, evli olan en büyük kardeşe bir arsa verilmiş. Bugün arsaların değil anne ve babanızla birlikte size verilen o arsanın paylaşımı söz konusu. Zira büyük kardeşe müstakil bir arsa verildi ve halen hayatta. Onun için kardeşe verilen arsadan söz etmeyeceğim, paylaşılması gereken arsa ise anne-baba ve iki kardeşin hissedar olduğu arsadır.

Haberin Devamı

Siz yurda geldiğinizde bir arsada anne-baba ve iki kardeş olarak 1/4 hisseye sahip oldunuz, anne ve baba öldüğünde onlara ait toplam 1/2 hisse miras olarak kalacak. Onlara ait 1/4’ten iki adet miras kaldığına göre miras olarak ikisinin toplamı olan 1/2 hisse paylaşım konusu olacak. Yani böylece siz iki kardeşin malik olduğu 1/2 hisse dışındaki anne ve babanıza ait 1/2 hisse siz üç kardeşe miras olarak kaldı. Ancak bu kardeş de öldüğü için onun payını kendi mirasçıları alacak. Çocuğu olduğunu yazmışsınız yani o hisseye eşi ve çocukları dahil oldu.

Bu parselle ilgili her ne işlem yapacaksanız birlikte yapacaksınız. Büyük kardeşe ayrıca verilen parselle sizin ilginiz olmayacak. Onun ölümü ile o parsel kendi eşine ve çocuklarına kaldı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder