Tamer Heper İSKİ açıklama yaptı
HABERİ PAYLAŞ

İSKİ açıklama yaptı

Haberin Devamı

11 Kasım 2014 tarihli yazımda Esenyurt Fatih Mahallesi’ndeki evini kanalizasyon suları basan okuyucuma yanıt vermiştim. Bu yazımla ilgili olarak İSKİ’den açıklama geldi. O bölgedeki okuyucularımı aydınlatacağı düşüncesi ile gelen açıklamayı aşağıya aldım.

Açıklama şöyle: “Bahse konu bölgede yağmur suyu giderleri bulunmadığından, sokak sakinleri bilinçsizce binalarının yağmur suyu hatlarını kanalizasyon sistemine bağlamışlardır. Yağışlı havalarda hem yağmur suyu hem de atık su yükünü çeken hatlar, kapasitelerinin üzerindeki suyu taşıyamaz hale gelmekte ve bu nedenle taşmaktadır.

[[HAFTAYA]]

Sorunun nihai çözümü için ilçe belediyelerinin sorumluğu altında bulunan yağmur suyu hatlarının, kanalizasyon ile bağlantılarının kesilerek, ayrıştırılması gerekmektedir. Ayrıca kanalizasyona bağlı olan yağmur suyu giderlerinin iptali için sokak sakinleri kurumumuzca da uyarılmış ve bilgilendirilmiştir."

İSKİ’nin gönderdiği yazılı açıklama bu. Şimdi okuyucumun bu yazıyı birkaç defa okuyup kusurun kimde olduğuna karar vermesi gerekmektedir. Ben okudum ve okudukça yavaş yavaş anladım ki sonuçta kusurlu okuyucum.

Kendileri uyarılmış ama kanalizasyon gideri ile yağmur suyu giderini ayırmamışlar! Zaten olacağı da buydu. Bütün bunların sonunda acilen bu konuya açıklık getirerek bilgi verdikleri için İSKİ’ye teşekkür ederim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder