Tamer Heper İflas mı, ünvan değişikliği mi?
HABERİ PAYLAŞ

İflas mı, ünvan değişikliği mi?

Haberin Devamı

Annem bir şirkette çalışıyorken şirket maddi sıkıntıya düştü, iflas ettiğini söyledi. Sonra isim değiştirdi ancak annem halen bu şirkette çalışıyor. Anneme kıdem tazminatı ödenmesi gerekmez mi? Avukat tutsak bu ücreti avukat alacak. Bu işi ücretsiz yapacak bir kurum yok mu? F.T.


B
ir şirkette çalışıyorken işine haklı neden olmadan son verilen işçiye kıdem tazminatı ödenir. Ancak anneniz halen çalışmaya devam ediyor. Çalıştığı şirketin mali sıkıntıya düştüğü anlaşılıyor. Ancak iflas sözü, mektubunuzdaki ifadeden, sözle söylenen bir iflas lafı gibi görünüyor. Mahkeme kararı ile alınmış bir iflas kararı gibi algılamadım.

[[HAFTAYA]]

Şayet durum bu ise bir şirketin ünvan değişikliği yapması veya ortaklarının değişmesi, çalışanının kıdem tazminatını haketmesini engellemez. Anneniz halen bu şirkette çalışmaya devam ediyor ise işten ayrıldığından toplam çalışma süresi kadar kıdem tazminatı hesaplanacak ve bunu talep edebilecek. Ancak ilk şirket gerçekten mahkeme kararı ile iflas etmiş ise bu halde zaten kıdem tazminatı dahil herhangi bir ödeme yapması mümkün değil.

Yasal yollarla iflası açılan şirketin çalışanları kıdem tazminatı alacaklarını iflas masasına kaydettirir, tasfiye sırasında işçiler alacaklarını birinci sıradan alır. Yani annenizin veya anneniz adına sizin yapacağınız araştırma, şirketin mahkeme kararı ile iflas edip etmediğini araştırmaktır. Sadece ünvan değişikliği ise annenizin hakları saklı, resmi olarak iflas etti ise, kıdem tazminatı alacağınızı iflas masasına kaydettirecektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder