Tamer Heper İhmal etmişsiniz
HABERİ PAYLAŞ

İhmal etmişsiniz

Haberin Devamı

Samsun’dan İstanbul’a çalışmak için geldim. Bir evin müştemilatında kalıp binanın işlerini görmek üzere anlaştık. Müştemilat depo görünümündeydi, tamamen yıkık döküktü. Cebimden masraf yapıp ihya ettim. Binanın ortak alanlarına dahi baktım ve hizmete başladım. Şimdi yönetici Haziran’da beni bu yerden çıkaracağını söylüyor. Peki benim yaptığım bunca masraf ne olacak? M.T.

Sizin durumunuz biraz ihmal biraz da bilmemezlik nedeni ile sıkıntılı bir hale gelmiş. İhmal şu: Bir işyerinde işe giren işçi işverenle yazılı iş sözleşmesi yapmak zorundadır. Sizin yaptığınız kapıcılık yani binadaki kat malikleri işveren, siz de işçisiniz. Dolayısı ile bir iş sözleşmesi yapsaydınız buna süreleri koyabileceğiniz gibi binadaki harabiyet durumunu ve buranın ihyası için binaya yaptığınız veya yapmanız gereken masrafları yazacak, birlikte imzalayacaktınız.

[[HAFTAYA]]

Peki yaptıklarınız boşa mı gitti? Hayır gitmez ama uzun bir ihtilafa konu olacak. Şimdi bir fal bakalım. İş mahkemesinde dava açsanız önce sizin bu yerde kapıcı olmadığınız, dolayısı ile iş ilişkisi bulunmadığı iddiası ile karşılaşacaksınız. Önce iş bunların ispatlanması ile başlayacak ve vakit kaybedeceksiniz. Sizin bu binaya hizmet verdiğiniz dolayısı ile işçi olduğunuz yazılı sözleşme ile ispatlanamayınca tanık dinletmek gerekecek ama acaba apartmanda oturanlar neredeyse kendi aleyhine gelip tanıklık yapacak mı? Sonra yaptığınız masrafın faturası olduğunu da sanmıyorum, böyle bir muameleyle karşılaşacağınızı tahmin etmediğiniz için makbuz fatura da saklamamışsınızdır. Dolayısı ile masrafınızı da ispatta güçlük çekeceksiniz. Neticeten hakkınızı arayabileceksiniz ama bir ihmal, yazılı sözleşme yapmamanız nedeni ile işiniz uzayacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder