Tamer Heper İhtimaller çeşitli
HABERİ PAYLAŞ

İhtimaller çeşitli

SORU: Bize büyük dededen miras fındık bahçesi kaldı. Bahçenin tapusunda, mahkeme kararı ile ortaklığın satış yolu ile gidermesi kararının bulunduğu yazılı. Karar tarihi Şubat 2013. Bu ne demek? Ne yapmamız gerekir? H.T.

[[HAFTAYA]]

CEVAP: Size miras kalan fındık bahçesi ortak bir bahçe imiş. Ortaklardan biri ortaklığın giderilmesini talep etmiş, mahkeme de ortaklığı paylaştırma sureti ile giderememiş satışına karar vermiş.

Tabii anladığınız gibi buraya kadarki olay sır değil. Peki 2013’ten bu yana ne olmuş? İşte bunu ezbere bilme imkanı yok. Bir ihtimal belki karar temyiz edildi ve dosya halen Yargıtay’da.

Haberin Devamı

Belki icrada satış yapıldı ve biri ihalenin feshini talep etti, bu davanın sonucu bekleniyor. Bunun gibi birçok ihtimal söz konusu ancak bunlardan hangisinin gerçekleştiğini anlamak için mahkeme dosyasına bakmak gerekir.

Şayet karar temyiz edildi de dosya Yargıtay’da ise mahkeme kaleminden bu durum izlenir, şayet ihalenin feshi talep edildi ise bu halde de satış yapılan dosyanın izlenmesi gerekir.

Karar tarihinden bu yana iki seneyi aşkın süre geçtiğine göre de her ihtimalde sona yaklaşılmış olması gerekir. Bu bahsettiğim dosyaları incelemeden son durum hakkında bilgi sahibi olma imkanı yok.

Size de netice hakkında açık bir bilgi verme imkanım yok. Şayet davanın bakıldığı bölgede ikamet etmiyorsanız, bu dosyaların tetkiki sizin için mümkün olmayacak ise o bölgede çalışan bir meslektaşımla irtibat kurup konunun araştırılmasını talep edebilirsiniz, tabii uygun bir ücret karşılığında.

“O bölgeyi bilmem, tanıdığım bir avukat yok” derseniz, o bölge barosu ile irtibata geçip bu konuda yardım isteyebilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder