Tamer Heper İlginç bir borç
HABERİ PAYLAŞ

İlginç bir borç

Haberin Devamı

Bir bankanın kredi kartı sahibiyim. Bir gün ekstreme baktım 12.973 TL’lik taksitli bir alışveriş yapılmış ve borcum olarak kaydolunmuş. Oysa ben böyle bir alışveriş yapmadım. Bankaya gittim, form doldur dediler doldurdum. 90 gün araştırma süresi dediler, onu da bekledim. Sonra bu süre 120 gün oldu, sonunda “Siz bu alışverişi yapmışsınız, yapabileceğimiz bir şey yok” dediler. Ben de alışveriş yapılan işyerine gittim ve bana, kendilerinden böyle bir alım yapılmadığını söylediler. Şimdi banka benden para istiyor, ben alışveriş yapmadım, üstelik böyle bir alışveriş yapan başka biri de yok. Ben ne yapayım? Ç.Ö.

Bankalarla ilgili sayısız şikayet aldım ama böylesini ilk defa duyuyorum. Hiç alışveriş yok ama oldukça yüklü bir borç var bir de bu takside bağlanmış. Okuyucum itiraz etmiş, bu tamam. Yanıt da almış, olumsuz bu da tamam. Yapacak tek şey kalmış dava açmak. Bankanın bu uygulaması için dava açacak ve borcunun bulunmadığının tespitini isteyecek.

[[HAFTAYA]]

Bu arada mahkemeden tedbir de talep edebilir. Mahkeme tedbir kararı verir mi vermez mi bu hakimin durumu değerlendirmesine kalmış. Tabii okuyucumun yapacağı öncelikli şey de kartın iptalini istemek. Bankalar kartın iptali için vatandaşa alabildiğine yokuşa sürüyor, bin dereden su getiriyor. Bunun için de kendisine “Önce borcunu kapat, iptal sonra” diyecekler. Bu sebeple mahkemeden tedbiren kartın kullanıma kapatılmasını isteyebilir. Bundan böyle de cebine her kart konulan bankanın kartını kullanmamaya, bunun kendisine tanınmış bir lütuf olmadığını anlamaya başlamak lazım. Bankadan kart almak çok kolay, ancak iptal inanılmaz zor neredeyse mümkün değil. Elbette bunun bir anlamı olması lazım. Bu konuları düzenleyen yeni bir kanun çıkıyor, daha doğrusu mevcut kanunu yeniden tanzim eden bir kanun. Görelim bakalım neler olacak?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder