Esra Karayel İlk hedef 78 bin 500
HABERİ PAYLAŞ

İlk hedef 78 bin 500

Piyasaların yönünde yurtiçinde Haziran enflasyonu yurtdışında ise Amerika tarım dışı istihdam verisi izlendi. Borsa İstanbul’da endekste teknik olarak 77 bin 400’ün üstünde kalındığı sürece yukarı hareket devam edecek.

GEÇTİĞİMİZ HAFTA NE OLDU?

Borsa İstanbul’da geçen haftanın önemli gündem maddesi Haziran enflasyon rakamlarıydı. Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından açıklanan veriler, piyasa beklentisinin aksine yüksek çıktı. Açıklanan enflasyon verisi sonrasında endekse bir miktar satış geldi ve değer kayıpları yaşandı.

Haberin Devamı

Destek Amerika’dan geldi

Borsa İstanbul’da kayıplar aynı gün açıklanan Amerika tarım dışı istihdam verisinin beklentiler üzerinde gelmesiyle giderildi. Endeks bu gelişmelerle haftayı 77 bin 534 puan seviyesinden kapattı.

Dolar dalgalı hareket etti

Dolar/TL ise hafta genelinde dalgalı seyir izleyerek 2.12 ve 2.14 seviyeleri arasında hareket etti. Cuma günü küçük çaplı satışlarla destek seviyesine doğru hareketle geriledi. Haftayı ise 2.13 seviyesinden kapatarak sonlandırdı.

GELECEK HAFTA NE OLACAK?

Küresel piyasalarda olumlu hava devam ediyor. Bu hafta yurtiçi gündem sakin gözüküyor. Gözler yine Amerika tarafında açıklanacak verilerde olacak. Beklentilerin aksine gelen enflasyona verilerine rağmen satışların 76 bin 500 seviyesinde durması trend yönü açısından olumlu gözüküyor.

Yukarı hareket devam edecek

Borsa İstanbul’da kısa vadede 77 bin 400’ün üstünde kalındığı sürece ilk hedef 78 bin 500 seviyesinde gözüküyor. Bu hafta verilere bağlı olarak yukarı yönde hareketler olması muhtemel.

Para piyasalarında bu haftanın gündeminde Amerika Merkez Bankası Fed’in toplantı tutanakları var. Yatırımcılar tarafından Fed açıklamaları takip edilecek. Faizlerin yönü açısından önemli. Yurtiçi tarafında ise açıklanacak sanayi üretim verileri izlenecek.

Faizde destek 8.00

Tahvil bonoda gösterge vadede (24 Şubat 2016) kısa vade için önemli destek, yüzde 8.00 seviyesinde bulunuyor. Direnç olarak ise yüzde 8.60 seviyesi önemini koruyor. Dolar/TL’de ise 2.14 seviyesi önemli direnç olarak gözüküyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder