Tamer Heper İnandırıcı gelmiyor
HABERİ PAYLAŞ

İnandırıcı gelmiyor

Annemin annesinin, değerli bir gayrimenkuldeki hissesini kendi küçük çocuğuna devrettiğini öğrendik. Annemin annesi, gayrimenkul alınırken çocuğun 18 yaşından küçük olduğunu, bu nedenle adına tescil yapılamadığını çocuk büyüdüğü için şimdi devrin yapıldığını söylüyor. Annem buna karşı dava açabilir ve kazanabilir mi? A.O.

Soru içindeki kavramları ben mi karıştırdım yoksa tablo mu yanlış aktarıldı bilemiyorum. Annemin annesinin küçük çocuğu denildiğinde bu annenizin kardeşi olmaz mı? Yani erkek ise dayınız kadın ise teyzeniz? Peki niye dayı veya teyze sıfatları kullanılmadı veya doğrudan anneannem denilmedi.

Haberin Devamı

Bunları sormamın nedeni aile tablosunda yanlışlık yapmamak. Zira mal devri, tapu iptali, miras gibi meselelerde aile tablosu önemli. Benim anladığım gibi ise yani anneanneniz gayrimenkulü dayınıza devretti ise bugün müdahale imkanı yok.

Müdahale ancak anneannenin ölümünden sonra mümkün. Bu da dayıya devir işleminin yapıldığı şekle göre değişen taleplerle olacak. Bu müdahaleyi de mahfuz hisseli mirasçı olarak anneniz yapacak.

Anneannenin bugünkü savunması ise pek inandırıcı değil. Zira gayrimenkul edinmek için reşit olmak şart değil. 18 yaşını doldurmamış olanlar da gayrimenkul edinebilir, bunun için reşit olmayan kişinin velisi işleme katılır. Ancak aile tablosu benim anladığım gibi değil de farklılık arzediyor ise elbette yanıtım da sizin için geçerli olmayabilir

Sıradaki haber yükleniyor...
holder