Tamer Heper İncelemeye değer
HABERİ PAYLAŞ

İncelemeye değer

Sitemizde 72 metrekarelik 14, 108 metrekarelik 36 daire var. Aidat toplamada ise aramızda sadece 10 liralık fark var. Onlar çoğunlukta olduğu için biz bu oranı değiştiremiyoruz. Bunun adil hale getirilmesinin bir yolu yok mu? Ö.D.

Biliyorsunuz, ortak giderler ya yönetim planındaki esaslar dahilinde paylaştırılır veya yönetim planında hüküm yok ise kapıcı kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderleri eşit, diğerleri arsa payı oranında olmak üzere paylaştırılır. Sizin gider paylaşımınız bunlardan hangisi? Bunu bilmeden size bir çözüm getirme imkanım yok. Şayet yönetim planındaki hükümler nedeni ile bir haksızlık söz konusu ise yasaya uygun olmayan veya açıkça adil olmayan bu hükümlerin değiştirilmesi için dava açmak mümkün olduğu gibi, sizin arsa paylarınız birbirinize yakın olarak tespit edilmiş ise bu defa arsa paylarının yeniden tanzimi talebi ile dava açmanız da mümkün. Büyük çoğunluğu ile ben gördüm ki, ortak gider dağılımı yöneticilerin kendi insiyatifine kalmış durumda.

Haberin Devamı

Zira kat malikleri yönetim planından habersiz olduğu gibi pek çoğu binasındaki arsa payı dağılımını dahi bilmiyor. Siz arsa paylarınızı biliyorsunuz ama dağılım esaslarını bilmiyorsunuz. Benim önerim, önce yönetim planınızı inceleyin bakın bakalım dağılım esasları doğru uygulanıyor mu? Şayet arsa payları esas alınıyor ise isterseniz arsa paylarının yeniden tanzimi talebi ile dava açabilirsiniz. Bazıları yüksek aidat ödemeye razı olup arsa paylarının düşmesini istemediği için bu davayı açmak istememektedir. Takdir sizin

Sıradaki haber yükleniyor...
holder