Tamer Heper İşiniz biraz uzayacak
HABERİ PAYLAŞ

İşiniz biraz uzayacak

Haberin Devamı

Annemizi kaybedeli 4 yıl oldu. Babamız bir hanımla nikahsız yaşamaya başladı, 1.5 yıl önce de babamız öldü. Babam ve nikahsız yaşadığı hanım babamıza ait evde oturuyordu. Babam öldükten sonra bu hanım evde oturmaya devam etti. Talebimize rağmen bizi eve almadı, eşyalarımızı vermedi. Hâlâ oturuyor. Bu yer babamızdan biz iki kardeşe kaldı. Evimize sahip olmak için ne yapabiliriz? Y.Ş.

Önce sizin mülkiyet durumunuz: Babanızın ölümü ile siz iki kardeş mirasçı olarak babanıza ait eve sahipsiniz. Babanızın nikahsız yaşadığı hanımın bu yerde hiçbir hakkı yok. Önce bunu tespit etmek gerekirdi, onun için açıkladım. Bugün için bu hanım size ait dairede hiçbir haklı nedeni olmadan oturmaktadır. O halde iki türlü işlem yapmanız mümkün.

[[HAFTAYA]]

Birincisi, hiçbir haklı neden olmadan oturmaya devam ettiği için kendisinden kullanma bedeli talep edebilirsiniz. Bu bedel en az rayiç kira bedeli kadar olacaktır. İkincisi tahliyesini talep edebileceksiniz. Bunun kolay yolu vardı. Kolay yol 3091 sayılı kanun hükümleriydi. Bu kanuna göre haklı nedene dayanmadan bir gayrimenkulü işgal edene karşı mülki amirden tahliyesini talep etmektir. Burada müracaat makamı vali veya kaymakamdır. Ancak bu kanun hükümlerine başvuru süreye tabidir. Bu süre de, olaydan haberdar olma tarihinden itibaren 60 gün ve her halde bir yıldır. Sizin babanız öleli 1.5 yıl olduğuna göre siz öncelikle 60 günlük süreyi geçirdiniz. Dolayısı ile artık size kolaylık sağlayacak bu yoldan istifade imkanınız kalmadı. Şimdi fuzuli işgal nedeni ile dava açmanız gerekecek. Bu yolla tahliye sağlanabilir ama bu yol biraz uzundur, yukarıda anlattığım 3091 sayılı kanun uygulaması çok kısa sürede sonuç verirdi ama bu dava biraz uzar. Ancak bu süre içinde de kullanma bedeli alacağınız işlemektedir. Bence fazla gecikmeden bu yola başvurun

Sıradaki haber yükleniyor...
holder