Tamer Heper İstifa etmek mümkün
HABERİ PAYLAŞ

İstifa etmek mümkün

İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum. Elektrik idaresinden elektrik sayaç sigorta ve kabloları değişsin diye bir yazı aldım. Yönetici olarak kat maliklerini toplantıya çağırdım. Birinci toplantıda nisap sağlanmadı, ikincide az sayıda kimse geldi. Bu toplantıda alınan kararlar geçerli mi? Gerekli paranın toplanması konusunda bir karar alınmazsa istifa edebilir miyim? U.U.

[[HAFTAYA]]

Okuyucumun sorusunu sorduğu günlerde toplantısını yapacaktı ancak mektup sıralamasında kendisine sıra ancak geldi. Ben yanıtımı verdiğimde kendisinin hukuki yönden bir kaybı olmayacak. Şöyle: Elektrik dağıtım şirketinin bu kabil bildirisi bir mahkeme ilamı gibi ‘uyulmaması durumunda cezai müyeyyide uygulanacak’ bildirimlerden değildir.

Haberin Devamı

Hatta bazen “Elektrik sayaçlarınızı değiştireceğiz, şu kadar para ödeyin” gibi yazılar gönderilmektedir ki bunların altında ticari kazanç yatabilmektedir. Sizin sayaçlarınızdaki onarımın yapılması için belki bir yapımcı şirket bile tavsiye edilmiştir.

Ne yazık ki elektrik dağıtımının özel şirketlere verilmesi sonucu iş bu safhaya varmış ve vatandaşa hizmetten para kazanma yöntemine dönüşmüştür.

Bu nedenle size gönderilen yazının cezai müeyyidesi yoktur. Ancak şu önerim olabilir: Siz elektrik sayaçlarınızı bir uzmana kontrol ettirin, baksın bakalım riskli, tehlike yaratacak bir durum var mı. Bu durumu rapor olarak alın. Riskli bir durum yoksa rahat edin. Riskli bir durum var ise zaten bunu gidermek yöneticinin görevi. Ancak elbette yönetici bu işleri para toplayarak yapar.

Size para sağlamazlarsa yapamayacağınız gün gibi aşikar. Bu halde de istifayı düşünürseniz hiç kimse size ‘istifa edemezsin’ diyemez. Yeni bir yönetici seçersiniz olur biter ama riskli durum söz konusu ise elbette bir yolunu bulup bu riski gidermekte en azından kat maliki olarak menfaatiniz vardır.

Toplantıdaki karar konusuna gelince. İkinci toplantılar katılanlarla yapılır ve alınan kararlar (özel nisap gerektirmedikçe) geçerlidir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder