Tamer Heper İyi düşünmek lazım
HABERİ PAYLAŞ

İyi düşünmek lazım

13 yıldır çalıştığım işyerinde işveren şimdi beni gece vardiyasında çalıştırmak istiyor. Ben ise gece çalışmak istemiyorum. Bunun için benim görüşüm alınmalı mı? Israrcı olursa yasal haklarım var mı? * D.A.

Bir işçi 13 yıl boyunca gündüz çalışıyor ise ve iş akdinde gece çalışması konusunda bir hüküm yok ise böyle bir durumda gece çalışmasına geçilmesi için talebi işçinin kabul etmesi gerekir. Zira gece çalışmasına geçilmesi iş şartlarının ağırlaşması anlamı taşıyabilir. İş şartlarının ağırlaşması halinde de bunun işçi tarafından kabul edilmesi gerekir. Şayet işçi gece çalışmasına razı değil ise ve işverence bu konuda ısrar ediliyor ise işçinin haklı nedenlerle fesih hakkı doğar. Haklı nedenlerle fesih halinde de işçi kıdem tazminatını hakeder.

Haberin Devamı

Burada bir dengeden söz etmek zorundayım. Evet gece çalışmasına geçmek iş şartlarının ağırlaştığı anlamına gelebilir ve iş akdi feshedilebilir. Hatta kıdem tazminatı hakedilebilir. Peki ondan sonra yeni iş bulma şartları ne olur? Yani sözleşmeyi feshetmeye ve kıdem tazminatını alıp ayrılmaya değer mi değmez mi? Bunun iyi değerlendirmek lazım. Zira işverenler bu hususu da gözönüne alıp tekliflerini buna göre de yapıyorlar. Karar verirken iyi düşünün.

[[HAFTAYA]]

Sıradaki haber yükleniyor...
holder