Tamer Heper Kamulaştırma henüz yapılmamış
HABERİ PAYLAŞ

Kamulaştırma henüz yapılmamış

Belediye yol yapacakmış, bizim bahçeli evlerimizin bahçesinden alacakmış. Bu konuda resmi bir tebligat yapılmadı ama öyle söyleniyor. Bunun için bizim iznimiz gerekmez mi veya bize bir bedel ödenmez mi? M.S.M

Size ait bir gayrimenkule el koyulabilmesi için elbette kamulaştırma prosedürünün uygulanması lazım. Bunun için de önce bir kamulaştırma kararı alınır, sonra sizler kamulaştırma yapacak kuruma (burada belediyeye) çağrılırsınız. Burada size bir bedel teklif edilir. Bu bedel konusunda anlaşırsanız parayı alır gayrimenkulü terk edersiniz. Anlaşamazsanız belediye gider dava açar mahkeme bir bedel belirler.

Haberin Devamı

Bu bedel bankaya hesabınıza yatırılır. Ondan sonra belediye el koyar. Normal işlemi bu. Ancak belediyelerin yol genişletiyorum diyerek ve sanki bilmezden gelerek şahıslara ait parselle girdiği çok olmuştur. Bu halde de şahıslar belediye aleyhine dava açarlar. Şimdilik bir probleminiz yok. Olduğu zaman bu işlemin böyle yürütülüp yürütülmediğine bakarsınız.

Zira kamu gücünü kullanıp vatandaşı mağdur eden belediyeler yok mudur? Vardır. Burada mesele o belediyenin yasalara ve vatandaşa saygılı olup olmadığına bakmak lazım. Şayet belediyeler de “Ben yasa tanımıyorum” derse? Der mi der!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder