Tamer Heper Kamulaştırma yok
HABERİ PAYLAŞ

Kamulaştırma yok

Haberin Devamı

1999 yılında arsama inşaat yapmak istedim. Arsamın iki cephesinden kamuya 51 metrekare terk etmem kaydı ile imar durumu verildi. Ancak ben inşaat yapmadım. Derken bu semtte imar planları değişti. Yeni yollar açıldı. Benim 51 metrekarelik arsama ihtiyaç doğmadı. Şimdi ben istimlak davası açabilir miyim? K.S.

Okuyucumun durumuna tapu kayıtları incelenmeden yanıt vermek zor. Zira, imar durumu alıp, iki cepheden terk şartı ile verildi ama inşaat yapılmadı ise yani terk işlemi de tamamlanmadı ise bugün yapılacak şey yeni duruma göre imar durumu istemek.

[[HAFTAYA]]

Şayet o gün terk işlemi yapılıp, terki gereken alan belediye adına tescil edildi ve tescil amacına yönelik bir işlem yapılmayıp, imar durumu da değiştiğine göre bu halde bir dava açarak tapu kayıtlarının iptali ile adınıza tescil talep edebilirsiniz. Açacağınız davanın Kamulaştırma Kanunu ile ilgisi yok. Yani sizin sorduğunuz, kamulaştırılıp da beş yıl müddetle kamulaştırma amacına yönelik işlem yapılmayan arazinin iadesi gerekeceği maddesinin kapsamının dışında. Zira sizinki bir kamulaştırma işlemi değil.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder