Tamer Heper Karar bana yanlış gibi geldi
HABERİ PAYLAŞ

Karar bana yanlış gibi geldi

Haberin Devamı

2001’de evlendik 2012’de boşandık. Bu evlilik sırasında bir daire aldık. Boşanmadan sonra eşim benim oturmakta bulunduğum bu evden çıkmam için davalar açtı. Davaların sonucu yeni çıktı ve benim evden çıkmama ve 62 bin TL ödememe hükmedildi. Bu karar sizce normal mi? Ne yapmamı önerirsiniz? Ö.A.

Sizin evlilik birliği içinde aldığınız ev kimin adına tescil olundu? Bu husus çok önemli. Anlatımınızda çok net bilgi yok ama cümlelerin kuruluşundan sanki yarı yarıya almışsınız gibi bir anlam çıkıyor. Şayet böyle ise ve mal paylaşımında evlilik birliği içinde elde edilen bu yer için taraflar bakımından yarı yarıya değer taşıdığından birbirine herhangi bir tazminat ödemesi gerekmiyor.

[[HAFTAYA]]

Üstelik yarısı sizin olduğuna göre siz bu yerde malik sıfatı ile oturuyorsunuz. Nitekim davada ecrimisil söz konusu olmuş. Bu da sizin payınız olmayan 1/2 hisse için talep edilmiş gibi. Edinilmiş mallara katılma rejimi gibi karmaşık bir sistem toplum tarafından ortak mal olarak algılandı ise de bu böyle değil. Mallar ortak değil, herkesin malı kendinin ama fazla mal edinen az mal edinene fazlalığın yarısını nakit olarak verecek demek. Sizinkinde sanki bu kuralın dışına çıkılmış. Şayet daire ikiniz adına yarı yarıya alındı ise verilen karar hatalı. Şayet tamamı eşiniz adına alındı ise bu defa sizin nakdi alacak hakkınız var, karar yine hatalı. Bu nedenle size söyleyebileceğim tek şey süresi içinde kararı temyiz etmenizdir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder