Tamer Heper Karar vermeniz zor olacak
HABERİ PAYLAŞ

Karar vermeniz zor olacak

Haberin Devamı

2001’den beri sigortalı olarak bir işyerinde çalışıyorum. Şimdi kamu personeli olarak bir başka işe geçme imkanım doğdu ancak işveren kıdem tazminatımı vermiyor. Bu durumda tazminatımı almak için ne yapabilirim? S.T.

Bir işçinin kıdem tazminatını haketmesi için bazı şartların bulunması gerekmektedir. Bu şartlar arasında işçinin işyerinden kendi isteği ile ayrılması halinde kıdem tazminatını haketmesi için emeklilik hakkını kazanması veya hanımların evlenme nedeni ile işten ayrılması, erkeklerin de askerlik nedeni ile ayrılması şeklinde mümkündür.

[[HAFTAYA]]

Bu şartlardan biri yok ise işçinin kendi isteği ile işten ayrılması durumunda işçi kıdem tazminatını haketmez. Bir başka işe geçme durumunda işçinin işyerinden kendi isteği ile ayrıldığı kabul edilir. Siz de kamuda çalışmak üzere işyerinden ayrıldınız veya ayrılacaksınız, bu halde kıdem tazminatı talep hakkınız yok. Sorunuz “Kıdem tazminatı almak için ne yapabilirim?” yanıtı “Yapabileceğiniz bir şey yok.” Ya kıdem tazminatını hakedecek bir ortam olana kadar bu işyerinde çalışmaya devam edeceksiniz ya da kamuda çalışmak daha cazip geliyor ise kıdem tazminatından vazgeçeceksiniz. Doğrusu kolay verilecek bir karar değil zira bu işyerinde yaklaşık on beş senelik bir çalışmanız var, brüt ücretinizi onbeşle çarpın, bugün için bu kadar kıdem tazminatı hakkınız olacak. Çalışmaya devam ettiğiniz takdirde de devam eden yıllar için aynı hesabı yapınca verilecek kararın kolay olmadığı anlaşılır. Yine de karar sizin, bu şartlar altında kıdem tazminatı talep hakkınız yok.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder