Tamer Heper Kardeşiniz yanlış yapmış
HABERİ PAYLAŞ

Kardeşiniz yanlış yapmış

Kardeşim bir bankadan kredi kullanmış. Kredi geri ödemesini yapmamış olacak ki banka avukatları benim evime yazı gönderiyorlar ve benim evimi telefonla arıyorlar. Nedenini araştırdım, meğerse kredi kullanırken kardeşim benim evimin adresini vermiş. Oysa benim evimde hiç oturmadı, kendi evi ayrı. Bu durumda benim evime hacze gelinir mi? Benim malvarlığım haczedilir mi? Ç.P.

Kardeşiniz kredi kullanırken ikametgah olarak sizin evi gösterdi ise sizin evinizin adresinden aranması doğal. Ancak, madem sizin evinizden telefonla da arandığı oluyor, telefon eden kişilere sizin evde oturmadığını söylemiyor musunuz? Hadi telefonla söylemediniz, sizi hangi bankanın aradığı belli, kendilerine yazılı olarak, “Bu kişi benim şu adresimde oturmuyor, oturduğu adres de şudur” diye yazılı bir başvuruda bulunmadınız mı? Bugüne kadar bulunmadıysanız şimdi bulunun.

Haberin Devamı

Sizin adresinize hacze gelinir mi? Evet gelinebilir. Ancak önce icradan bir ödeme emri gelir, itiraz olmaz ise takip kesinleşir ve ondan sonra da haciz safhası başlar. Bütün bunlar sizin için elbette tatsız şeylerdir. Önce ödeme emri geleceği için tebligatı “Bu kişi burada oturmuyor” kaydı ile iade edebilirsiniz.

Hacze gelindiğinde evin kira sözleşmesini veya tapu senedini göstererek evin size ait olduğunu, eşya için değerli olabileceklerin adınıza kesilmiş faturasını ibraz ederek hacizden kurtulabilirsiniz. Bir şekilde haciz tatbik edildiğinde istihkak iddiasında bulunabilirsiniz ama bütün bunları hukukçu olmayan birinin yapması da zordur, belki bir meslektaşımın yardımını istemelisiniz. Netice olarak bütün bunlar tatsız olaylardır. Bunlara meydan bırakmamak için bence önce ilgili bankaya kardeşinizin adreslerini bildirmeniz daha uygun olacaktır. Kardeşiniz yanlış yapmış, bari siz doğruyu yapın

Sıradaki haber yükleniyor...
holder