Tamer Heper Kaybedilecek dava açılmaz
HABERİ PAYLAŞ

Kaybedilecek dava açılmaz

Haberin Devamı

Emekliyim. 2008’de bir işyerinde işe başladım, bu yıl işten çıkarıldım. Bana hiçbir belge verilmedi, herhangi bir tazminat da ödenmedi. Bunun için danıştığım kişiler haklarımın olduğunu söyledi. Ben de SGK’ya ve Alo 170’e şikayetlerimi bildirdim. Yaptığım işlerde bir eksiğim var mı? A.D.

Okuyucumun işine haklı nedenler bulunmadan son verilmişse elbette birtakım hakları bulunuyor. Ancak SGK’ya başvuru kendisine haklarını almasını sağlamaz. Şayet işyerinin prim borcu var ise SGK’ya tahsil imkanı tanımış olur. Sair başvuruları da haklarını kendisine sağlamaz. Haklarını alabilmesi için iş mahkemesinde dava açması şarttır.

[[HAFTAYA]]

Bölge çalışma müdürlükleri gibi bazı kurumlar var ki bunlara da başvuruda bulunuluyor ancak kendilerine tavsiye niteliğinde yanıt veriliyor. Bunların da icrai bir faaliyeti yok, sadece yol gösteriyorlar. Dolayısı ile okuyucumun asıl yapması gereken ama şimdiye kadar yapmadığı şeyi yapması yani iş mahkemesinde dava açması gerekiyor. Ancak; dava açmadan önce olaylara tarafsız bir gözle bakacak birine danışmasında yarar görürüm. Zira anlatımından sanki işten ayrıldığı yerde çalışıyorken aynı zamanda bir başka işte de çalışmakta olduğu gibi bir izlenim edindim. Bu anlatım çok açık değil ama bana sanki böyle bir şey varmış gibi geldi. Şayet böyle bir olay var ise bu işyerine haklı fesih imkanı tanır. Dolayısı ile işine son verildiğinde de birtakım haklarını kaybeder. İşte bu konuyu tarafsız gözle bakacak biri ile görüşmesinde yarar gördüm. Aksi halde kaybedilecek bir davayı açmanın yararı yoktur zararı vardır. Dolayısı ile her olayda “Gidin dava açın” demenin yararı yoktur. Kazanılacak bir dava açılır, bile bile kaybedilecek bir dava açılmaz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder