Tamer Heper Kimin yaptığına bakılmaz
HABERİ PAYLAŞ

Kimin yaptığına bakılmaz

Haberin Devamı

Bodrum katı (bahçe katı) bir dairem var. Burayı yönetimin izni ile işyerine kiraya verdim, yine yönetimin izni ile bahçeyi düzenledim, çiçek ektim. Ancak olur olmaz zamanlarda işyerine haber vermeden üst katlar bahçeye girip işyerini rahatsız ediyor. Toplantı halindeyken karşılarında üst katlardan birilerini buluyorlar, bu da onları rahatsız ediyor. Bu nedenle tartışma çıktı ve geçen gün bana bir ihtarname geldi, bahçede ben daireyi almadan önce yapılmış düzenlemenin kaldırılmasını istiyor. İyi ama bu düzenlemeyi ben yapmadım ki ben öyle satın aldım. Bu durumda ne olur, durumum nedir? A.G.

Durumunuzun özeti aslında şu: Komşu ilişkilerinin bizde bir türlü yerleşmiş olmaması, toplu yaşama intibakta zorlanmamız. Bu işin sosyal tarafı, hukuki yanı ise şöyle: Bir binada bahçe ortak mahaldir, tüm bağımsız bölüm maliklerinin amacına uygun kullanımına açıktır. Ancak ortak mahaller bazı hallerde özelik taşıyabilir. Bu anlatacaklarım daha çok çatı katlarındaki teraslarda ve bahçe dairelerde, bahçelerde söz konusu olur. Sizinki bahçe.

[[HAFTAYA]]

Şayet bahçeye müstakil çıkış imkanı varsa bahçeye isteyen kat maliki girer. Ancak bahçeye sadece sizin kattan giriliyor ise bu halde bahçe bu kata tahsis olunur ve ancak ihtiyaç halinde ve izinle girilir. İkinci ihtimal de bahçeye müstakil giriş olduğu halde yönetim planı ile bu yerin alt kata tahsis edilmiş olmasıdır. Son iki durumda da bahçe ortak alandır ancak izinsiz girilmez. Sizde böyle bir durum varsa izin almaları gerekir. Böyle tahsis durumu yoksa girebilirler ama rahatsız edici davranışlardan kaçınmak kayıt ve şartı ile. Bahçeye yapılan düzenlemeye gelince. Düzenlemenin ne olduğunu bilmiyorum. Ancak projeye aykırı bir düzenleme veya ortam mahalleri işgal şeklinde bur düzenleme ise bunun kaldırılması istenilebilir ve bunun kim tarafından yapıldığına bakılmaz. İster eski malik yapmış olsun hatta isterse binayı inşa eden müteahhit yapmış olsun farketmez dava konusu yapıldığında eski hale getirilmesine karar verilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder