Tamer Heper Kira gelirinde payınız var
HABERİ PAYLAŞ

Kira gelirinde payınız var

14 dönüm, 5 hisseli bir tarlamız var. Tarlayı bir kardeşimiz kiraya vermiş, kirasını da almış, bize hiçbir şey vermiyor. Buna karşı ne yapabiliriz? İ.Ü.

14 dönüm küçük bir tarla değil, bunun getirisi varsa tüm ortaklar arasında bölüşülmesi lazım. Ancak bir hissedar oraya el koymuş. Şimdi sizin yapacağınız ne?

[[HAFTAYA]]

Birincisi, kiracıya bir ihtarname gönderip hisseniz oranında kira bedelinin size ödenmesini istemek. Kiracı iki şekilde davranabilir. Ya hisseniz oranında kira bedelini size öder, veya “Ortaklık iştirak halindedir, hisseleri ben belirleyemem, bana tediye mahalli gösterin” diyerek mahkemeye başvurur ve kiraları mahkemenin göstereceği bir bankaya öder. Bu birinci karşılaşacağınız durumdur. İkinci durum da şudur: Kiraya veren kardeş kira bedellerini almakla sizin hakkınız olan parayı da elde etmiş, dolayısı ile sizin aleyhinize zenginleşmiştir. Dolayısı ile kendisine karşı dava açarak geçmiş yıllara ait hakkınıza düşen paranın size ödenmesi isteyebilirsiniz. Bu yer sizlere miras kaldı ise sizler elbirliği mülkiyeti şeklinde maliksiniz. Hukuken yapılması gereken ve doğru olan şey, bu yerle ilgili her türlü tasarrufu tüm ortakların birlikte yapmasıdır. Elbirliği (iştirak halinde mülkiyet) mülkiyetinin özelliği budur. Bu arazi ile ilgili tüm hukuki işlem hep birlikte yapılmalıdır, aklınızda bulunsun.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder