Tamer Heper Kıssadan hisse
HABERİ PAYLAŞ

Kıssadan hisse

Kredi kullandığım bankadan, benden tahsil olunan dosya paraları ile kredi kart aidatlarının geri ödenmesini istedim. Sözlü olarak böyle bir şeyin olmadığını, bunların uydurma olduğunu ama istersem Tüketici Hakları Hakem Heyeti’ne başvurabileceğim söylendi. Bunlardan hangisi doğru, bu paralar geri ödenir mi yoksa yalan haber mi? ? S.A.

Eski zamanlarda adamın birinin kadıya işi düşmüş. Mahalleliden duymuş ki kadı rüşvet yiyor, yanına iki koyun alıp kadıya gitmiş ve iki koyun olan rüşveti takdim etmiş. Kadı küplere binmiş “Bre melun ben Kapalıçarşı’da kuyumcu Mişon muyum ki bana bunu verirsin?” deyip adamı kovalamış. Adamcağız mahallesine gelmiş gayet üzgün, mahalleliye kızgın.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Mahalleli ne olduğunu sormuş. Olayı anlatmış ve kovulduğu için kabahati mahalleliye yüklemiş. Ancak mahalleli adamın durumuna çok gülmüş, demişler ki. “Evladım sen kadının ne demek istediğini anlamamışsın, adam sana rüşveti bırakacağın adresi vermiş. Git Kapalıçarşı’da kuyumcu Mişon’u bul ona ver.” Şimdi bu fıkranın yeri ne? Hiç tereddüt etmeyin, benzer durumdasınız. Tabii size rüşvet verilecek yer tarif edilmemiş de şöyle bir yola başvurulmuş. Sizin iadesini istediğiniz paralar gerçekten iade olunuyor. Ancak bu parayı bankalar gönül rızası ile vermiyor, talepleri reddediyor. Sizinkini de sözlü olarak reddetmişler. Yani banka çalışanı çalıştığı kurum aleyhine bir işlem yapmamış ama istersen bir Tüketici Hakları Hakem Heyeti’ne başvur demişler ya işte orası paranın size iadesine karar veriyor. Onlar çaktırmadan size yol göstermiş, adres vermişler, aferin iyi yapmışlar. Hakem heyetine mecburi başvuru sınırı 1273 TL (aslında 1272.19 TL de, sonundaki 19 kafa karıştırmasın diye ben yuvarlak hesap yazdım). Bu rakamın üzerindeki talepler için ise doğrudan tüketici mahkemelerine başvurmak mümkün. Paranızı bu yolla geri alabilirsiniz, söylenenler uydurma falan değil.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder