Tamer Heper Kullandığınız kadar ödeyeceksiniz
HABERİ PAYLAŞ

Kullandığınız kadar ödeyeceksiniz

Bir binada kiracı olarak oturuyorum. Yönetici üç ton kömür alınacağını söyledi. Üç tonun çok olduğunu söylediğimde, yazın da 24 saat sıcak su bulundurulduğunu bunun için kömürün fazla gittiğini söyledi.

Şimdilik iki ton alındı ama ben tayinim çıktığı için daireyi boşaltmak durumundayım. Bu durumda kömürün tüm parasını ödemek zorunda mıyım? M.D.

Elbette bu soruya “Evet ödemek zorundasınız” diye yanıt verilmez. Bir binada ortak giderlerden bağımsız bölüm maliki ile birlikte kiracı da sorumludur. Ancak elbette kiracı, kiralama dönemine isabet eden ortak giderlerden, kat maliki mülkiyet dönemi içindeki giderlerden sorumludur.

Haberin Devamı

Üç ton gibi bir kömür alımı için masrafın bir defada ödenmesi gerekeceğini zannetmiyorum, mutlaka taksitlerle ödenecektir. Siz kiracı olarak bulunacağınız dönem içinde kullanılacak miktar ile sorumlusunuz, gerisi kat malikinin borcudur. Siz kendi döneminizi karşıladıktan sonra apartman mali bakımdan zarara uğramayacaktır. Karşısında kat maliki vardır.

Hatta biraz daha işi karmaşık hale getirebilirim. Kiralayanınız da bakiye kömür parasının yeni kiracı tarafından ödenmesini talep edebilecektir. Şayet yeni kiracı bulamaz ise “Ben kullanmadığım kömürün parasını ödemem” diyemeyecek.

Daire boş kalsa bile alınan kömürün parasını ödemek durumunda kalacaktır. Yani problem bağımsız bölüm malikinin problemi olacaktır ki meseleyi nasıl halleder, artık sizin dışınızda.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder