Tamer Heper Kullanmayan katılmaz
HABERİ PAYLAŞ

Kullanmayan katılmaz

Bir dairesine sahip olduğum binanın yanında kalorifer dairesine gidilen kapı hizasında demir kapılı bir bahçemiz var. Burası üç araba sığacak genişlikte. Son kat malikleri kurulunda bu yerin zeminine beton dökülerek dört araçlık park yeri kazanılması kararı alındı. Ancak benim aracım yok, benim durumumda olan bazı kat malikleri de var, neticede buradan dört araç sahibi istifade edecek. Onlar buradan istifade edecek diye buranın masrafına katılmaya mecbur muyum? M.Y.

[[HAFTAYA]]

Bahsettiğiniz olay için tam bir şey söylemek zor. Anlattıklarımı okuyunca bana hak vereceksiniz. Öncelikle söylemem gereken şu: Bahsettiğiniz alan projede bahçe olarak görünüyor ise burası otopark yapılamaz.

Haberin Devamı

Otopark yapılabilmesi için proje tadilatı gerekir. Ancak bahçe olarak görünmüyor da mahiyeti belli olmayan bir alan olarak görünüyor ise araç konulabilir. Çünkü binalarda ortak alanlar kat malikleri tarafından ancak amacına uygun olarak kullanılır.

Ortak alan olan bahçe amacına uygun olarak yine bahçe olarak kullanılır, bahçenin amacı araç park etmek değildir. Önce bu hususa bakacaksınız. Şayet projede bahçe olarak görünüyor ise otopark yapılamaz.

İkincisi, Kat Mülkiyeti Kanunu’nda bir madde var, diyor ki: “Yapılması arzu edilen yenilik ve ilaveler (...) ana gayrimenkulün bütün kat malikleri tarafından kullanılması mutlaka gerekli olan yerlerinde veya geçitlerinde bulunmuyorsa, bunlardan faydalanmak istemeyen kat maliki gidere katılmak zorunda değildir.”

Siz kullanmak istemiyorsanız ve karar alınırken toplantıda bulunuyor idiyseniz yapılmasına karar verilirken masrafına katılmayacağınızı beyan etmeliydiniz. Şayet toplantıda yok iseniz şimdi bunu ileri sürebileceksiniz. Maddede açıkça söylendiği gibi bu durumda masraflara yararlanan kat malikleri katılacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder