Tamer Heper Maaş haczi kolay
HABERİ PAYLAŞ

Maaş haczi kolay

Kredi kartı borcum nedeni ile ücretimden dörtte bir kesinti yapılıyordu. Bu kesintiler yapılırken emekli oldum, emekli maaşı bağlandı. Ama ben çalışmayı sürdürüyorum. Şimdi hangi maaşımdan kesinti yapılır? Kesinti ne kadar olur? Y.Ö.

[[HAFTAYA]]

Çalışanın borcu için malvarlığına haciz konulabileceği gibi maaş veya ücretine de haciz tatbik edilebilir. Maaş haczi dörtte bir olarak tatbik edilmektedir. Muhtelif borçlar var ve bunlar takip sonucu kesinleşmiş ise bunlar birlikte haczedilmez. Sıraya konulur, biri bitince tarih sırası itibariyle önceki sıraya girer, buna göre en son haciz koyan sabırla bekler. Peki sizin hangi gelirinize haciz konacak?

Haberin Devamı

Emekli maaşı haczedilemez. Ancak çalışma karşılığı almakta olduğunuz ücrete haciz konulur ama yukarıda anlattığım şartlarla. Şu günlerde dörtte bir haciz uzun zaman alır gibi görünüyorsa da ücret haczi alacaklılar için cazip. Zira maaşı ödeyene bu durum bildirilir ve borçlu gidip kesintiyi kendisi ödemez, işyeri ücret ödeme anında kesintiyi yapıp icra dosyasına gönderir. Dolayısı ile tahsilatta kolaylık vardır. Eşya haczi zordur. Her eşya haczedilemez. Hayati önemi haiz eşya, gündelik acil ihtiyaç duyulan eşya (yatak-yorgan gibi) haczedilemez, hatta tek olan günlük ev eşyası dahi haczedilemez. Zaten geriye pek bir şey kalmadı. Kalsa bile bugün ev eşyasının ikinci eli tek kuruş para etmiyor, onun için maaş haczi önem arzediyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder