Tamer Heper Mahsuplaşabilirsiniz
HABERİ PAYLAŞ

Mahsuplaşabilirsiniz

Binamızdaki sıhhi tesisat yenilenirken tesisatta meydana gelen kaçak nedeni ile evimi su bastı. Yüklü miktarda zarara uğradım. Bu nedenle de bir kısım aidatı

[[HAFTAYA]]

ödemedim. Yönetici ödemediğim aidat için beni icraya vereceğini söylemiş. Beni icraya verebilmesi için borcun 1000 TL’nin üzerinde olması gerektiğini duydum. Bu doğru mu? Beni icraya verebilmesi için belli bir süre var mı? Ben meydana gelen zararımı talep edebilir miyim? A.K.

Bir kimse, birilerinin kusuru ile zarara uğrarsa elbette zararının giderilmesini talep edebilir. Siz de böyle bir zarara uğramışsınız ve bu nedenle zararınızın giderilmesini talep edebilirsiniz. Ancak benim önerim, zararı gidermeden önce bir tespit yaptırmanız yönünde olacaktır. Bu tespiti mahkeme kanalı ile yaptırıp tespit raporunu almanızda yarar var.

Haberin Devamı

Böyle bir tespit en çok bir hafta - on gün içinde alınabilir. Aidat borcuna gelince. Öyle 1.000 TL’ye kadar icra takibi yapılmaz diye bir kural yok. Borç 100 TL olsa dahi gerekiyorsa icra takibine konu yapılabilir.

Ayrıca aidat borcunun takibe konu yapılabilmesi için de öyle çok kısa süreli zamanaşımı söz konusu değildir. Kanunumuz dönemsel edimler için zamanaşımı süresini beş yıl olarak ifade etmiş olmakla ve aidatlar da dönemsel edim olarak düşünüldüğünden zamanaşımı süresi beş yıldır.

Yani sizden beş yıl içinde ödenmemiş aidatlar talep olunabilir. Ancak sizin özel bir durumunuz var. Zararınız, binanızın ortak tesisatından kaynaklanıyor. Bu zararınızın miktarını yukarıda anlattığım biçimde tespit ettirip, sonradan ödemek durumunda bulunduğunuz aidata mahsup ettirme talebinde bulunabilirsiniz. Gerekirse bu hususu dava konusu yapabilirsiniz

Sıradaki haber yükleniyor...
holder