Tamer Heper Masrafı bölüşeceksiniz
HABERİ PAYLAŞ

Masrafı bölüşeceksiniz

Bir ortaklığın giderilmesi davası açmak zorunda kalacağım. Bu davayı açmamın nedeni ortaklardan birinin paylaşmayı sulhen yapmak için bir başka şehirden gelecek olması. Bu kişi tapunun bulunduğu yere gelse mesele hallolacak ama izin alamıyor, yol masrafı yapamıyor ve ben dava açmak zorunda kalıyorum. Bu durumda yapılacak masrafları kendisinin karşılaması gerekmiyor mu, bu konuda ceza davası açabilir miyim? M.A.

Doğrusu okuyucumun anlattığından, tapuya gelmeyen ortağın işinden izin alamaması, yol masrafına katlanmaması hadisesini bir bahane olarak ileri sürdüğü kanaatini edindim.

[[HAFTAYA]]

Haberin Devamı

Zira tapularda işlem yapmak için mutlaka bizzat bulunmak gerekmiyor. Birine usulüne uygun vekalet verilerek de bu işler yapılabilir. Bir vekaletname vermek de neticede herhangi bir noterde çok çok on-onbeş dakilalık bir iş. Dolayısı ile ortada bir bahane var gibi. Peki dava açılırsa ne olur. Ortaklığın giderilmesi davalarında hemen hemen yüzde 99 sonuç belli. Ya paylaşmaya karar verilir veya satışı sureti ile ortaklığın giderilmesine. Bu hallerden hangisine karar verilirse verilsin masraflar ortaklara o gayrimenkuldeki hisseleri oranında paylaştırılır. Dolayısı ile açacağınız davanın sonunda davalı oluşacak ortak masrafa hissesi oranında katılacak. Geleyim ceza kısmına. Bahsettiğiniz olayda suç unsuru yok, dolayısı ile ceza davası açılmasını gerektirecek bir husus görülmüyor. Ceza davası faslını aklınızdan çıkarın diğer hususlara odaklanın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder