Tamer Heper Masrafları da ödemişsiniz
HABERİ PAYLAŞ

Masrafları da ödemişsiniz

Haberin Devamı

Bankalara kredi kartı borcum vardı, icraya verdiler. Ben de emekli memur maaşımdan bir kısmının kesilmesine izin verdim ve üç bankaya sırasıyla ödeme yapıyorum. Bir bankanın borcu bitti, ikincisi kesiliyor. Bu bitince üçüncüsüne sıra gelecek. Endişem şu: Dosya borcum bitince bankalar bana yeni bir borç çıkarabilirler mi? N.G.

Sizin borcunuz, bankanın kredi kartı borcu ile eşdeğerde değil. Borcunuz icra takibine konu olduğu için, sizden kesilen paranın içinde asıl borç, icra harçları, vekalet ücreti ve faiz de var. Yani icra müdürlüğü sizin nihai borcunuzu hesaplayıp dosyanızı öyle kapatır. Dolayısı ile “Borç ödendi, dosya kapandı” denildiğinde sizin borcunuz sıfırlanmıştır.

[[HAFTAYA]]

Şayet bu kredi kartını yeniden kullanmadıysanız artık sizin takip konusu yapılan borcunuz bitmiştir. Sizden bu borç nedeni ile yeniden para istenilmez. Ancak; bankaların bu borçları nasıl hesapladığını bilmek ve çözmek pek mümkün değildir. Düşününüz ki bozuk para saymak için bile para alan bu kuruluşlar aynı takip nedeni ile size bir gün yeni bir borç çıkarırsa ve icra takibine başvurursa, yedi gün içinde itiraz etmeniz gerekir. İtirazınız üzerine takip durur. Bazı hallerde aynı borç karşınıza adını bilmediğiniz bir şirket tarafından çıkarılabilir. Zira bankalar alacaklarını varlık yönetimi şirketleri dediğimiz şirketlere satabilirler. Bu durumda alacak artık bu şirketlerindir. Gerçekte aynı alacak için iki ayrı kuruluş sizden para isteyemez ama insanlık hali, bazen karışıklık olup her iki kurumun da aynı alacak için takip yaptığı olmuştur. Bunda kasıt aranmayabilir ama yanlışlıklar her zaman olabilir. Buna da dikkatinizi çekeyim. Böyle bir takiple karşılaşırsanız yine yedi gün içinde itiraz etmeniz gerekir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder