Tamer Heper Merak ettim
HABERİ PAYLAŞ

Merak ettim

merak ettim Televizyon kanallarında mecburi yayınlanan ‘kamu spotu’ başlıklı bir yayın günde birçok kez karşımıza çıkıyor. Spotu yayınlayan Yeşilay Cemiyeti. Her gün defalarca gözümüzün içine nargilenin zararlarını sokuyor. Merak ettim, acaba Türkiye’de nargile müptelası kaç kişi var araştırıldı mı?

[[HAFTAYA]]

Bunca yıllık yaşantım içinde çevreme baktım, sigara müptelası çok, alkol müptelası da var. Zaten Yeşilay ilk kurulduğunda alkolle mücadele için kuruldu. Tütün ürünleriyle mücadele programında yoktu.

Haberin Devamı

Bu husus sonradan eklendi. İyi ama eklenen tütün ürünleri ile mücadeledir, sadece nargile ile değil ki. Cebinde sigara paketi taşıyan milyonlarca insan var ama cebinde nargile taşıyan var mıdır? Diyeceksiniz ki o kocaman şey cepte zaten taşınmaz, peki evinde nargilesi olan var mı? Ben buna da rastlamadım. Sadece birkaç kafede hava olsun diye içilmiş birkaç nargile dışında yaygın bir tiryakiliğe rastlamadım.

Düşünüyorum ki çekilmiş bir filmden başka ellerinde gösterecek film yok, çevirip çevirip bize bunu gösteriyorlar. Neden asıl sorunlu olan sigara için bir çekim yapılmadı da nargile ile ilgili film bu kadar uzun süredir oynatılıyor?

Hem aynı şeyi yüzlerce defa seyretmek insanda bıkkınlık ve reaksiyon uyandırıyor. Sonuç olarak görüyorum ki iş yapılıyor görüntüsü veriliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder