Tamer Heper Miras ikiye bölünecek
HABERİ PAYLAŞ

Miras ikiye bölünecek

Haberin Devamı

Kardeşim geçen sene vefat etti, evliydi çocuğu yoktu. Bu durumda eşine ne kadar miras kalır? Biz birkaç kardeşiz, içimizde ölenler oldu. Onların çocuğuna miras kalır mı? Kardeşimin evlenmeden önce sahip olduğu gayrimenkullerin durumu ne olur? Ü.T.

Kardeşinizin ölümü ile geriye mirasçı olarak eşi ve kardeşleri kalmış, kardeşler ikinci derece mirasçı. Bu durumda kardeşinizden kalan malvarlığı ikiye bölünecek. Yarısını hayatta olan eş alacak; diğer yarısını kardeşler kendi aralarında eşit olarak paylaşacak. Kardeşlerden ölenler olduğunu yazmışsınız. Ölenlerin payını kendi evlatları alacak.
[[HAFTAYA]]

Miras paylaşımında eşe düşen hisse açısından, önce sahip olma veya sonra sahip olma diye bir ayrım yok. Evlenmeden önce sahip olduğu mallardan da eş hisse alacak. Sizin aklınızı karıştıran ‘edinilmiş mallara katılma rejimi’. Bu sistem daha çok boşanmalarda öne çıkar. Ancak evlilik birliği sürerken ortaya çıkan ölümlerde ölüm tarihindeki malvarlığına bakılır. Sizin olayınızda durum bu. Yapacağınız şey bir veraset ilamı çıkarmak ve bununla tapuda mirasçılar adına gayrimenkullerin tescilini sağlamak. Bu halde tüm mirasçılar ortak görüneceksiniz. Anladığım kadarı ile de bayağı çok ortak bulunacak. Hukuki problemler de bundan sonra da devam edecek. Tabii en candan temenni bu safhayı ihtilafsız halletmek olmalı. Bunun için de bir meslektaşımın yardımını almanızda yarar görürüm. Zira bu konularda açılacak davalar senelerce sürmeye mahkumdur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder