Tamer Heper Mirasın reddi mümkün
HABERİ PAYLAŞ

Mirasın reddi mümkün

Babamız vefat etti. Biz kardeşlere tarım arazisi miras kaldı. Ancak kardeşlerden biri piyasaya borçlu, mirası reddedebilir mi? Reddin sonucu ne olur? Bu arazi babam tarafından noter tasdikli kiraya verilmiş, ölümü ile son bulur mu? K.T.

Mirasçılardan biri veya hepsi mirası reddedebilir. Miras, ölüm tarihinden itibaren üç ay içinde reddolunabilir. Üç ay içinde mahkemeye başvurmalı ve mirasın reddolunduğu hususu mahkemece tescil olunmalıdır. Bu ihtilaflı bir dava değildir, sadece beyana tabidir. Mahkeme reddeden mirasçının beyanını alır ve reddi tescil eder. Mirası reddeden mirasçı sanki miras bırakandan önce ölmüş gibi işlem yapılır. Buraya kadar olan açıklamadan da anlaşılacağı gibi kardeşiniz halen ölümden sonraki üç ay içinde ise mahkemeye başvurup mirası reddedebilir. Redden sonra terekeden hisse alamaz.

Haberin Devamı

Babanızdan kalan arazi kiraya verilmiş, kira sözleşmesi babanızın ölümü ile son bulmaz, sözleşmede yazılı süre bittikten sonra son bulur. Kira sözleşmesini mirasçılar devam ettirir. Yani bugün siz kardeşler kiralayan durumundasınız ve kira gelirini sizler paylaşacaksınız. Belki de devamına karar vereceksiniz ve sözleşmeyi devam ettireceksiniz.

Yani sonuca dair karar vermek mirası reddetmeyen mirasçıların kiracı ile anlaşmasına bağlı. Mirası reddeden kardeşiniz bu konuda karar sahibi olmayacak. Ancak duruma göre şayet var ise evlatları babalarının hissesine sahip olabilecekler. Aile tablosunu bilmediğim için detayını veremiyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder