Tamer Heper Mirastan feragat mümkün
HABERİ PAYLAŞ

Mirastan feragat mümkün

Haberin Devamı

İşyerim battı, hiç malım mülküm kalmadı. Babamdan miras kalabilir. Bu halde alacaklıların durumu ne olur? Diğer mirasçıların zarar görmemesi için ne yapabilirim? C. E.

İş hayatının en kötü yanı budur. Bir gün bakmışsınız borçlar malvarlığını aşmış. Bu halde icra takipleri ve hacizler peş peşe gelir. Ancak ne yazık ki çalışma hayatında bu da vardır. Bu durumda elbette icra takipleri bir gün malvarlığının oluşmasını bekler. Bu durumda benim her zaman önerim, ilk fırsatta alacaklıların borçlarının ödenmesidir.

[[HAFTAYA]]

Zira alacak bir hak olup, bu hakkı ortadan kaldıracak ve alacaklıları mağdur edecek kaçamak öneriler getirmem. Sizin olayınızda diğer mirasçıların haklarına zarar gelmemesi için ne yapılabiliri sorduğunuza göre önce şunu söylemek isterim: Herkes kendi miras payından sorumludur. Yani bir miras kalacak ise alacaklılar ancak sizin miras payınız üzerinden alacaklarını alma yoluna giderler. Diğer mirasçıların paylarına zarar gelmez. Onlara şimdiden bir teminat vermek istiyorsanız mirastan feragat sözleşmesi yaparsınız. Bu bir bedel karşılığı da olabilir, bu halde siz mirasçılar arasından çıkarsınız diğer mirasçılar da müsterih olur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder