Tamer Heper O da kardeş
HABERİ PAYLAŞ

O da kardeş

Haberin Devamı

Biz iki öz ve bir üvey olmak üzere üç kardeşiz. Biz iki kardeş, üvey olanı mirasımızdan mahrum etmek istiyorduk. Ancak üvey öldü, biz şimdi onun çocuklarını mirasımızdan mahrum edebilir miyiz? A.D.

Anlamıyorum! Adı üvey olunca düşman mı oluyor? Üvey dediğimiz, yarım kan kardeş. Yarım-tam her ne ise yine de kardeş işte, niye yaban gözü ile bakılır? Bu peşin bir hüküm mü, yoksa toplum yargısı mı? Her neyse... Sizin sorunuza geleyim. Bırakın üveyi, öz kardeşlerin bile birbiri ile miras ilişkisi vardır ama mahfuz hisseleri yoktur.

[[HAFTAYA]]

Dolayısı ile kardeşlerin, birbirini mirastan mahrum etme imkanı vardır. Bu konuda çeşitli yollarla sonuca ulaşılabilir. Örneğin vasiyetname yaparak. Veya mirasın kalmasını istediğiniz kimselere, siz hayattayken kuru mülkiyet devri yaparak. Kuru mülkiyet devri şudur: Sahibi olduğunuz gayrimenkulün intifa hakkını muhafaza ile kuru mülkiyetini dilediğiniz kimseye devredebilirsiniz. Bu halde hayatta olduğunuz sürece bu gayrimenkulden istifade edersiniz. Ölümünüz anında intifa hakkı son bulur, kuru mülkiyetini devrettiğiniz kişi malik olur. Bu çözüm iyi bir çözümdür ancak toplum tarafından henüz tam olarak tanınmamaktadır. Yukarıda önerdiğim iki yoldan birini uygulayarak amacınızı gerçekleştirebilirsiniz. İkisi de sağlıklı bir yoldur ama kardeşlik konusu sağlıklı bir biçimde yeniden gözden geçirmeniz iyi olur derim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder