Tamer Heper Okuyucum sıkıntıda
HABERİ PAYLAŞ

Okuyucum sıkıntıda

Haberin Devamı

Telefonum çaldı açtım, bir hanım sesi. Kredi kartımdan sigorta yapıldığını, sigortayı yaptıranın ben olup olmadığının teyidi için beni aradığını söyledi ve kart bilgilerimi sıraladı, hepsi doğruydu bir tek benden annemin kızlık soyadını ve kartın arkasındaki güvenlik numarasını istedi, ne yazık ki verdim. Sonra bankadan hesap dökümü geldi, bu kartımdan para çekilmişti. Kaynağını araştırdım, gördüm ki böyle bir harcamam yok ama para çekilmiş, yani dolandırılmışım. Bankaya başvurdum, paranın iadesi konusunda yapacakları bir şey olmadığını söylediler. Polise başvurdum, arandığım numara tespit edildi ancak bu numaranın dolandırıcılık işlerinde kullanıldığının tespit edildiği yanıtını aldım. Savcılığa başvurmam gerektiği söylendi, adliyeye gittim ama Çağlayan Adliyesi o kadar kalabalıktı ki içeri bile giremedim. Ben paramı nasıl alırım? M.M.

Okuyucumun mektubundaki soruyu bilerek oldukça uzun tuttum. Zira yanıtım kısa olacak. Yanıtım şu: Ne yazık ki, bu dolandırıcılar yakalanmadığı sürece paranızı geri alamayacaksınız. Sorunuzu uzun tutmamın nedeni, diğer okuyucularıma bir emsal olması ve onların da böyle tuzaklara düşmemesi. Telefonla arandığınızda sakın ola ki şifrenizi, güvenlik numarasını, annenizin kızlık soyadını vs. vermeyin. Bilin ki hiç kimse sizin menfaatinize olacak bir iş için telefon masrafı yapıp, zahmet edip sizi aramaz.


[[HAFTAYA]]

Sizi arayan biri mutlaka ama mutlaka kendi menfaati için arıyordur. Sizin yararınıza olacak bir iş için hiçbir kuruluş parmağını oynatmaz, o eskidendi. Şimdi kredi kartı üzerinden ve telefonla dolandırıcılığın kitabı değil ansiklopedisi yazıldı.

Siz şimdi Cumhuriyet Savcılığı’na başvuracaksınız. Adliyeye giremedim diye bir mazeretiniz olmasın, vatandaşın girebileceği tam üç tane kapı var, biri olmazsa ötekinden girin. Yalnız havaların biraz ılımasını bekleyin zira biraz gayrımedeni bir biçimde vatandaşlar sokakta kuyrukta bekletilip öyle içeri alınıyor, kışın hasta olursunuz. Sonra da dolandırıcıların yakalanmasını bekleyin.

Okuyucularıma son söz: Her karşınıza çıkana güvenmeyin, hele hele telefonda sizinle çok kibar konuşanlara karşı dikkatli olun, hem kibar olup hem de sizin lehinize iş yapana daha rastlamadım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder